Sfeerimpressie

Bekijk foto's van voorgaande festivals en lees ervaringen van andere deelnemers.

[2019] Het Eigentijds Festival 2019 is achter de rug. We hebben een geweldig 25 jarig jubileumfestival gehad in Vierhouten. Na 4 jaar op de terreinen van Ecolonie was dit ook weer een prachtig samenzijn met zoveel gelijkgezinde mensen. Ondanks het winderige weer op de zaterdag met enkele stevige buien was het in het algemeen heel goed festivalweer. De reacties van deelnemers, workshopleiders en vrijwilligers zijn zeer positief. De foto’s spreken wat dat betreft boekdelen. Openings- en sluitingsceremonie hadden weer hun bijzonder Eigentijdse karakter, met daarin als hoogtepunt Vrouw Holle. Het lijkt er op dat dit Eigentijdse Festival energetisch (of noem je het sfeer) toch een onnavolgbaar mystiek karakter heeft. Een van de workshopleiders die ook actief is op andere festivals verwoordde het zo: ‘die festivals proberen jullie vanaf het eerste uur te kopiëren, ze doen hun best, de meesten zijn serieus, maar op één of andere manier, ontstaat er hier een energie, waarvan het hen niet lukt die ook maar te evenaren.” Dat zal dan dat bijzondere mystieke fenomeen zijn, (het morfogenetische veld) waar we het over hebben als we net als dit jaar en vele jaren daarvoor, wijzen naar de weersverschijnselen. Zowel bij de openingsceremonie als bij de sluiting, waren de weersverwachtingen zodanig dat deze ons noopten met een alternatief scenario te komen. Toen het moment suprême was aangebroken bleek dit uiteindelijk tegen alle verwachtingen in op het laatste moment niet nodig. De oudgedienden herinneren zich waarschijnlijk meer van deze voorbeelden. Hoewel we dat al op het festival hebben gedaan willen we tenslotte in deze nieuwsbrief nogmaals iedereen bedanken voor zijn of haar bijdrage aan dit festival. 
Het coördinatieteam van het EF

Drie ingezonden verhalen geven een indruk van de sfeer van het festival: 

Dromen met Ogen Open, door Maaike van Poelje

Ik zie meteen dat het geen festivalgangers zijn, door Jolande van Bokhorst

Het jaagsysteem, door Jolande van Bokhorst

[2018] Wil je de woorden gesproken door Henkjan de Blaauw tijdens de openings- en sluitingceremonie teruglezen? Klik hier 

Ruimte ervaren

De sfeer was heel goed! Gemoedelijk, vriendelijk en blij. Ik heb ruimte gevoeld onder de deelnemers en de workshopleiders. Ruimte om te doen wat goed voelde voor een ieder persoonlijk. Ruimte om bij te stellen in keuzes. Ruimte om helemaal jezelf te zijn en je te begeven op het festival(terrein). Voor mij was dit een herkenning met de voorgaande festivals, maar dit keer met meer ‘eenheid’. 

Bijzondere energie

Er zijn bijzondere dingen voor me gebeurd tijdens dit festival, ik heb nog niet eerder (en ben toch best al een aantal jaren geweest) zo een mooie energie op het festival gevoeld. 

Enerverend festival

Het is voor mij een enerverend festival geweest waarin ik weer (andere) mensen heb leren kennen die voor mij op het juiste moment (even) in mijn leven kwamen en die mijn persoonlijke ontwikkeling weer een stimulans (of zelfs een boost) hebben gegeven. Ik ben daar nog steeds dagelijks bewust van en dankbaar voor. Ik heb bij het punt "algemeen / organisatie" een positieve indruk overgehouden. Op mijn vraag via email kreeg ik een duidelijk antwoord en het programmaboekje was helder. Ik was snel met reserveren en heb alles wat ik wilde doen ook kunnen doen.

Prachtige plek

Wat een prachtige plek is Ecolonie! Echt heerlijk vertoeven daar… Mijn doel voor het festival was het samenzijn met mijn zoontje op een plek waar het fijn is, tussen mensen waar het fijn is en waar het gemakkelijk contact maken is. Dat is helemaal goed gekomen. Ik heb genoten van de camping en gasten, het gezamenlijk eten en zijn. Het eten was heerlijk! Echt elke dag weer een feestje. En natuurlijk een groot cadeau om maar te hoeven aansluiten. Een week niet koken. Super.

Eenheid 

Hierbij wil ik jullie van harte bedanken voor de fantastische week van het Festival, die jullie zo perfect hebben voorbereid. Wat een prachtige locatie! Het liefst zou ik blijven wonen! Wat een eenheid met de natuur! Hoe goed en anders je je meteen kunt voelen in deze omgeving! Uiteraard ook door het welkom, de openheid, en de inzet van alle medewerkers! 
Het eten was geweldig, petje af, voor zoveel mensen!

Aanbod

Ik was aan de late kant met inschrijven en had niet veel keuze, maar het aanbod was dan ook enorm uitgebreid. Ik kon helaas niet mee trance dansen. Toen ben ik de Gouden Driehoek alleen gaan lopen, heb mijn vragen gesteld aan de spirits van de plek. Heb mijn intuïtie gevolgd, in het meer gezwommen, antwoorden gekregen en de kracht van Forge Neuf gevoeld. Jij krijgt toch wat je vraagt en nodig hebt.

Had het idee 3 weken weggeweest te zijn

Hoi allemaal, Mijn ervaring van het festival. Heerlijk 'traag'. Had het idee 3 weken weggeweest te zijn. Verdieping met andere mensen, je had de hele week de tijd mensen te leren kennen. Inderdaad zoals jullie beschrijven heb ik het ook ervaren.

Gouden greep

Ik was nog niet eerder op Eigentijds geweest. Wel op andere vergelijkbare festivals. Ik vond met name de plek, Ecolonie, fenomenaal. Een gouden greep om daar zo'n festival te organiseren. Ik heb ontzettend veel mooie energie daar gevoeld. Eten: natuurlijk super dat er voor zo' n grote groep gekookt wordt. Alle respect daarvoor. Mijn overheersende gevoel was uiteindelijk dat ik echt wat bijzonders heb beleefd en ook gegroeid ben in mijn ontwikkeling. Mede door jullie mogelijk gemaakt. Bedankt daarvoor! Alle goeds en hopelijk tot een volgend festival.

Lees nog meer reacties van deelnemers