Eigentijds Festival 2019

Eigentijds Festival 2020 
Het was een onvoorstelbaar druk zomerseizoen op Ecolonie, dat al begon met de voorbereidingen begin mei voor het Eigentijds Festival in Vierhouten en het festival zelf, tot en met het Kinderfestival eind augustus op de terreinen van Ecolonie. Meer gasten dan ooit vonden ook hun weg naar Ecolonie. 

Desalniettemin is het een zeer harmonieus seizoen geweest zonder noemenswaardige spanningen. Die hadden gemakkelijk kunnen optreden, omdat tijdelijke en permanente bewoners en participanten enorm hard gewerkt hebben en de grenzen van hun kunnen hebben opgezocht. Dat was nodig, want voor het eerst moesten we constateren dat er te weinig participanten waren die zich hadden aangemeld voor de 2 hoogseizoen maanden. Een gevolg van de invloed van de lage werkloosheid in Nederland, waardoor veel jongeren gemakkelijk een relatief goed betaald baantje vonden.

Nu eind augustus, gaan we met een vaste groep mensen (27) het najaar in, naast de tijdelijke participanten die hier kort verblijven. In oktober beginnen we met de evaluatie van het seizoen, en vooral wat het voor ons heeft betekend dat het festival dit jaar in Vierhouten heeft plaats gevonden. De impact (belasting) op een relatief kleine groep 'trekkers' om het daar te houden was namelijk heel groot. Dat is ook de reden, samen met een paar andere, die inhoudelijk van aard zijn, dat we hebben besloten om het festival volgend jaar weer hier op de terreinen van Ecolonie te houden.

Echter met het vooruitzicht dat in 2021 het festival weer gehouden wordt in Vierhouten. Op die wijze willen we kijken of we een 'om en om' ritme kunnen creëren; het ene jaar in Frankrijk en het andere in Vierhouten. Dit laatste is overigens alleen mogelijk als we met de Paasheuvelgroep weer goede voorwaarden kunnen realiseren, alsmede de juiste data kunnen vinden, om het daar te houden. Én, een niet onbelangrijk gegeven, er in het tussenliggende jaar niet een andere groep in Vierhouten een soortgelijk festival meent te moeten houden.

Een datum voor 2020 hebben we reeds bepaald: het Eigentijds Festival wordt gehouden van zaterdag 4 tot en met zaterdag 11 juli op de terreinen van Ecolonie. De inschrijving hiervoor start 1 januari 2020. Een datum voor het festival in 2021 in Vierhouten moeten we nog bepalen.

[Tekst genomen uit de nieuwsbrief van Ecolonie, schrijf je in via www.ecolonie.eu om op de hoogte te blijven van de recente ontwikkelingen.]

Kom los uit je vaste patronen. Kom dichter bij jouw diepe verlangen om een zingevend, liefdevol en scheppend wezen te zijn. Kom tot jezelf!

Ingebed in een ontspannen festivalsfeer gaan we praktisch aan de slag met persoonlijke ontwikkeling, duurzaamheid en mystiek.

Je kunt naar hartelust workshops, lezingen en activiteiten volgen die je bewustzijn stimuleren en je aanzetten tot verandering. Tientallen ervaren workshopleiders zullen je ruimschoots voorzien van
inspirerende voeding voor je geest en je ziel.

Zet de zaak eens flink op zijn kop en verruim je blik. Je bewustzijn van de samenhang der dingen groeit. Opgeladen met nieuwe inzichten en handvatten om zelf te creëren ga je terug de wereld in. Je zult ontdekken dat een leefbare toekomst dichterbij ligt dan je voor mogelijk had gehouden. 

Kom naar het Eigentijds Festival!

Workshops, Lezingen, Muziek, Dans, Theater, Ceremonieën

Je kunt tijdens het festival meedoen aan heel veel verschillende workshops. Daarnaast zijn er lezingen, is er een markt, kampvuur en (dans)muziek waar je vrij naar toe kunt gaan. In het programma is natuurlijk ook genoeg ruimte gelaten om even lekker tot jezelf te komen, om bijvoorbeeld een boek te lezen of de tijd te nemen voor een goed gesprek. Naast actief bezig zijn, kun je helemaal opgaan in de 'de vertraagde tijd' van het festival. Als je opgeladen terug naar huis gaat, zal het lijken of je wel een maand op vakantie geweest bent!

Yoga, tantra, ijzer smeden, creatief schrijven, masseren, schilderen, dansen, stembevrijding, meditatie, werken met kruiden, wandelen, trancedance, en nog veel meer. 

Bekijk alle workshops

 

Thema:
Persoonlijke ontwikkeling

Het gaat hierbij om bekende activiteiten en workshops die de afgelopen 24 jaar op het Eigentijds Festival werden aangeboden, zowel in Vierhouten als op de terreinen van Ecolonie. Enkele voorbeelden daarvan zijn: yoga, tantra, masseren, stembevrijding, creatief schrijven, etc. Kortom workshops die gericht zijn op de persoonlijke ontwikkeling (vaardigheden, inzichten) van de deelnemer.

Thema:
Duurzaamheid

Het begrip duurzaamheid bestaat nog niet zo lang. Het is een moderne vertaling van vroegere thema's, van wat vroeger solidariteit, broederschap, rentmeesterschap en voorspoed heette. Het weerspiegelt het gegroeide bewustzijn van de samenhang der dingen dichtbij en ver weg. In het thema Duurzaamheid willen aan het ontwikkelen van die levenshouding een bijdrage leveren.

Thema:
Mystiek

Daar is sprake van mystiek, zo vinden wij, waar mensen in hun dagelijks leven geïnspireerd worden om vorm en inhoud te geven aan hun 'antwoord-zijn' op de gevoelde uitnodiging van de Scheppende Oerkracht, God, de Grote Moeder.  Uitingen van o.a. sjamanisme, trancedance, aura reading of healing zouden we willen plaatsen onder de noemer van dit thema. We nodigen je uit de ontdekkingsreis te maken om de samenhang van het leven te zien en te ervaren.

Ervaringen van deelnemers

“Het is voor mij een enerverend festival geweest waarin ik weer (andere) mensen heb leren kennen die voor mij op het juiste moment (even) in mijn leven kwamen en die mijn persoonlijke ontwikkeling weer een stimulans (of zelfs een boost) hebben gegeven. Ik ben daar nog steeds dagelijks bewust van en dankbaar voor.”
Ik heb erg genoten van het Zijn op jullie festival! Fijne mensen, mooi programma, prachtige locatie, sfeer van Verbondenheid.
Verdieping met andere mensen, je had de hele week de tijd mensen te leren kennen. Inderdaad zoals jullie beschrijven heb ik het ook ervaren. En wat was het eten LEKKER!!
Meer rust, tijd en ruimte en daardoor gelegenheid meer contact te maken met elkaar. Door de kleinschaligheid ook meer een gevoel van gemeenschap, zonder onderscheid in workshopnemers of -gevers. Een heel fijn nieuw festival, waar ik zeker graag weer heen ga.

Prijzen

De deelnameprijs voor een volwassen is €215. Daarvoor kun je het gehele Pinksterweekend meedoen aan alle workshops & activiteiten. (excl. verblijf, vervoer en maaltijden) 

Lees meer

Verblijf

Tijdens het festival zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt verblijven in eigen tent, caravan of camper, of een bed te huren in een meerpersoons accommodatie.

Lees meer

Lekker eten

 Gezelligheid in Zonnehal, waar deelnemers, vrijwilligers en medewerkers elkaar ontmoeten tijdens de Eigentijdse Keuken maaltijden. Vegetarisch en biologisch!

Lees meer

Meehelpen?

Dit festival komt mede tot stand dankzij de hulp van vele vrijwilligers. Heb je zin om ons mee te helpen vóór, tijdens of na het festival? 

Lees meer


 

4 t/m 11 juli 2020 – Ecolonie – Hennezel, Frankrijk

Schrijf je nu in