Eigentijds Festival 2019

Kom los uit je vaste patronen. Kom dichter bij jouw diepe verlangen om een zingevend, liefdevol en scheppend wezen te zijn. Kom tot jezelf!

Ingebed in een ontspannen festivalsfeer gaan we praktisch aan de slag met persoonlijke ontwikkeling, duurzaamheid en mystiek.

Je kunt naar hartelust workshops, lezingen en activiteiten volgen die je bewustzijn stimuleren en je aanzetten tot verandering. Tientallen ervaren workshopleiders zullen je ruimschoots voorzien van
inspirerende voeding voor je geest en je ziel.

Zet de zaak eens flink op zijn kop en verruim je blik. Je bewustzijn van de samenhang der dingen groeit. Opgeladen met nieuwe inzichten en handvatten om zelf te creëren ga je terug de wereld in. Je zult ontdekken dat een leefbare toekomst dichterbij ligt dan je voor mogelijk had gehouden. 

Kom naar het Eigentijds Festival!

Workshops, Lezingen, Muziek, Dans, Theater, Ceremonieën

Je kunt tijdens het festival meedoen aan heel veel verschillende workshops. Daarnaast zijn er lezingen, is er een markt, kampvuur en (dans)muziek waar je vrij naar toe kunt gaan. In het programma is natuurlijk ook genoeg ruimte gelaten om even lekker tot jezelf te komen, om bijvoorbeeld een boek te lezen of de tijd te nemen voor een goed gesprek. Naast actief bezig zijn, kun je helemaal opgaan in de 'de vertraagde tijd' van het festival. Als je opgeladen terug naar huis gaat, zal het lijken of je wel een maand op vakantie geweest bent!

Yoga, tantra, ijzer smeden, creatief schrijven, masseren, schilderen, dansen, stembevrijding, meditatie, werken met kruiden, wandelen, trancedance, en nog veel meer. 

Bekijk alle workshops

 

Thema:
Persoonlijke ontwikkeling

Het gaat hierbij om bekende activiteiten en workshops die de afgelopen 24 jaar op het Eigentijds Festival werden aangeboden, zowel in Vierhouten als op de terreinen van Ecolonie. Enkele voorbeelden daarvan zijn: yoga, tantra, masseren, stembevrijding, creatief schrijven, etc. Kortom workshops die gericht zijn op de persoonlijke ontwikkeling (vaardigheden, inzichten) van de deelnemer.

Thema:
Duurzaamheid

Het begrip duurzaamheid bestaat nog niet zo lang. Het is een moderne vertaling van vroegere thema's, van wat vroeger solidariteit, broederschap, rentmeesterschap en voorspoed heette. Het weerspiegelt het gegroeide bewustzijn van de samenhang der dingen dichtbij en ver weg. In het thema Duurzaamheid willen aan het ontwikkelen van die levenshouding een bijdrage leveren.

Thema:
Mystiek

Daar is sprake van mystiek, zo vinden wij, waar mensen in hun dagelijks leven geïnspireerd worden om vorm en inhoud te geven aan hun 'antwoord-zijn' op de gevoelde uitnodiging van de Scheppende Oerkracht, God, de Grote Moeder.  Uitingen van o.a. sjamanisme, trancedance, aura reading of healing zouden we willen plaatsen onder de noemer van dit thema. We nodigen je uit de ontdekkingsreis te maken om de samenhang van het leven te zien en te ervaren.

Ervaringen van deelnemers

“Het is voor mij een enerverend festival geweest waarin ik weer (andere) mensen heb leren kennen die voor mij op het juiste moment (even) in mijn leven kwamen en die mijn persoonlijke ontwikkeling weer een stimulans (of zelfs een boost) hebben gegeven. Ik ben daar nog steeds dagelijks bewust van en dankbaar voor.”
Ik heb erg genoten van het Zijn op jullie festival! Fijne mensen, mooi programma, prachtige locatie, sfeer van Verbondenheid.
Verdieping met andere mensen, je had de hele week de tijd mensen te leren kennen. Inderdaad zoals jullie beschrijven heb ik het ook ervaren. En wat was het eten LEKKER!!
Meer rust, tijd en ruimte en daardoor gelegenheid meer contact te maken met elkaar. Door de kleinschaligheid ook meer een gevoel van gemeenschap, zonder onderscheid in workshopnemers of -gevers. Een heel fijn nieuw festival, waar ik zeker graag weer heen ga.

Prijzen

De deelnameprijs voor een volwassen is €215. Daarvoor kun je het gehele Pinksterweekend meedoen aan alle workshops & activiteiten. (excl. verblijf, vervoer en maaltijden) 

Lees meer

Verblijf

Tijdens het festival zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt verblijven in eigen tent, caravan of camper, of een bed te huren in een meerpersoons accommodatie.

Lees meer

Lekker eten

 Gezelligheid in Zonnehal, waar deelnemers, vrijwilligers en medewerkers elkaar ontmoeten tijdens de Eigentijdse Keuken maaltijden. Vegetarisch en biologisch!

Lees meer

Meehelpen?

Dit festival komt mede tot stand dankzij de hulp van vele vrijwilligers. Heb je zin om ons mee te helpen vóór, tijdens of na het festival? 

Lees meer


 

7 t/m 10 juni 2019 – Paasheuvel – Vierhouten

Schrijf je nu in