Praktische informatie

Per 1 januari 2018 zal de informatie over het festival op deze website geactualiseerd zijn, en is het mogelijk je in te schrijven voor Eigentijds Festival 2018. Sta je niet in ons bestand, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Wil je er bij zijn dit jaar? Lees dan, voordat je je inschrijft, zorgvuldig alle informatie op deze pagina. 

Wanneer?

Wanneer: zaterdag 30 juni t/m zaterdag 7 juli 2018
Aankomst: zaterdag 30 juni 2017 vanaf 14.00 uur tot 21.00 uur
Vertrek: zaterdag 7 juli voor 11.00 uur

Hoe meld je je aan?

Je kunt je voor het Eigentijds Festival aanmelden via het inschrijfformulier op deze website.

Klik hier om naar het inschrijfformulier te gaan »

Wijze van betaling

Nadat je je hebt ingeschreven krijg je per e-mail een bevestiging toegezonden met daarin je unieke inschrijfnummer. Je kunt vervolgens via Ideal of bankoverschrijving betalen.

Annuleringen

Bij verhindering cq annulering ben je het gehele bedrag van deelname en accommodatie reservering verschuldigd. Er is een uitzondering voor de maaltijden die je reserveert bij de Eigentijds Keuken, hiervoor geldt dat je bij annulering tot 10 juni 2017 10% van het bedrag bent verschuldigd. Vanaf 10 juni 2017 ben je het volledige bedrag voor de maaltijden verschuldigd. We zijn dan nl. al zelf verplichtingen aangegaan bij de leveranciers.

Advies

Om teleurstelling te voorkomen raden we aan – een ieder maakt zelf die afweging – zelf een annuleringsverzekering af te sluiten i.v.m. onverhoopte ziekte of andere redenen van verhindering. De premie voor zo’n verzekering is niet hoog. Informeer bij je bank of verzekeringsmaatschappij.
Ieder jaar krijgen wij nl. enkele verzoeken om terugbetaling van het inschrijfgeld. Helaas kunnen wij, hoe graag we ook zouden willen, daaraan niet voldoen, omdat we op basis van de inschrijvingen zelf verplichtingen zijn aangegaan.

Niet deelnemen, wel mee?

Zijn er gezinsleden, partners of andere personen die wel meekomen en verblijven op de camping, maar niet deelnemen aan het festival? Je kunt ze via het inschrijfformulier aanmelden als niet-deelnemer. Zij betalen dan alleen verblijfskosten. Let op! Het is niet mogelijk om voor gezinsleden, partners of andere personen die niet deelnemen een bed in meerpersoons tent of kamer te reserveren. 

Programma 

Net als vorig jaar vind je hier het uitgebreide programma van workshops en andere activiteiten. 

Op basis van de voorkeuren van de deelnemers stellen we het definitieve festival (workshop-) programma samen. Vanaf 1 juni kun je als deelnemer je inschrijven op de workshops; je ontvangt hiervoor een persoonlijke link. Op de website vind je vanaf die datum per workshop de dag, tijd en locatie waar deze gegeven wordt. Samen met het blokkenschema en de plattegrond krijg je een volledig overzicht over het festivalprogramma. 

Vervoer naar Ecolonie

Er zijn diverse mogelijkheden om de reis naar ECOlonie te maken. ECOlonie ligt op ongeveer 600 km van Utrecht in het dorpje Hennezel, 40 km ten zuiden van Nancy, in de buurt van het bekende stadje Vittel (jawel, van het bronwater). Onze intentie is om de kosten voor iedereen zo laag mogelijk te houden.

Carpoolen 

De auto is momenteel het meest gebruikelijke vervoermiddel. Wij willen heel graag stimuleren dat deelnemers gaan carpoolen. Dat is voor iedereen en het milieu voordeliger. Daarom vragen we de auto eigenaar die ruimte heeft om een of meerdere personen mee te nemen dit kenbaar te maken op ons carpoolsysteem.
Lees meer

Busveroer

Het Eigentijds Festival organiseert busvervoer van Nederland naar Ecolonie en terug. Vanuit het noorden (Drachten) gaat de bus via een aantal grote steden naar Frankrijk. De kosten voor een retour zijn: € 95,00.
Lees meer

Lees meer over de verschillende reismogelijkheden.

Honden

Honden cq huisdieren zijn tijdens het festival niet welkom bij workshops en activiteiten, wel op de camping als je in je eigen tent, caravan of camper verblijft. Honden cq. huisdieren worden alleen in overleg met de festivalorganisatie toegelaten in de kamers of huurtenten.

Honden mogen geen overlast veroorzaken, dienen aangelijnd te zijn en uitgelaten te worden buiten het festival- en campingterrein (er is bosgebied vlakbij).

Geld

Op de receptie van ECOlonie kun je geld pinnen. 

Contact

Als je vragen hebt over het festival kun je contact met ons opnemen via e-mail of het contactformulier.

Festival plattegrond

Klik op illustratie om de festival plattegrond van 2016 te openen.

Deelname Jongeren

Voor jongeren t/m 16 jaar geldt een gereduceerd tarief. 

Deelname Kinderen

Het Eigentijds Festival biedt helaas geen programma voor kinderen. Wel houden we van 14 t/m 17 augustus 2017 het 3e Eigentijds Kinderfestival.

Het 2e Kinderfestival dat plaatsvond in de afgelopen zomer was een groot succes; 120 kinderen hebben genoten van de vele kleurrijke activiteiten. Ook dit jaar is er weer een veelzijdig programma waar de kinderen onvergetelijke ervaringen opdoen, veel plezier beleven en waar ze ook nog iets leren. Denk aan koken op vuur, huttenbouw en werken met hout, ouder-kindyoga, theater, acrobatiek, muzikale activiteiten en voorstellingen, natuurlijke sieraden maken en vele andere creatieve activiteiten.

Dit alles in de prachtige natuurlijke omgeving van ECOlonie in de Franse Vogezen. Inschrijven hiervoor kan vanaf 1 februari. Kijk op www.eigentijdskinderfestival.nl voor meer informatie. 

Crèche

Voor de kinderen t/m 3 jaar hebben wij een crèche op het terrein tijdens het Eigentijds Festival. Per uur is de bijdrage € 3,-. 

We willen bij inschrijving graag weten hoeveel kinderen er gebruik gaan maken van de crèche. De opgave voor de crèche is vrijblijvend en helpt ons als organisatie een globale schatting te maken van het aantal kinderen. Je bepaalt ter plaatse of je er gebruik van wilt maken.

De creche wordt geleid door Sanna van Tets. Zij werkt in haar dagelijks leven als pedagogisch medewerker in de kinderopvang en is moeder van 4 kinderen.
Lees meer over haar

100% Biologische Maaltijden

Gedurende het hele festival serveert de Eigentijdse Keuken ontbijt, lunch en warme maaltijden bereid met 100% biologische ingrediënten, zoveel mogelijk van eigen erf (groenten, zuivel, kaas, kruiden). Door van deze service gebruik te maken houd je zoveel mogelijk tijd voor jezelf over.

Lees verder over de Eigentijdse Keuken »

Eetcafé De Orangerie

Behalve dat je gebruik kunt maken van de hierboven genoemde service van de Eigentijdse Keuken, is Eetcafé De Orangerie een gezellige plek waar je heerlijk kunt zitten. Er is een gedeeltelijk overdekt terras vlakbij de kinderspeeltuin, middenin het groen.

We serveren er lekkere snacks, salades, gebak, koffie en thee waarvan vele ingrediënten uit eigen groenten- en kruidentuin of kaasmakerij komen. Daarnaast verkopen we ambachtelijk zelfgemaakt roomijs, verse soep, frisdranken, friet, pizza en nog veel meer. 

Biologische winkel

Op het terrein is een zeer ruime biologische winkel waar je alle ingrediënten voor een eigen gemaakt ontbijt, lunch of maaltijd kunt vinden.  Met iedere dag vers gebakken brood, verse groenten en fruit en eigen gemaakte zuivel zoals melk, yoghurt, panir en kaas. Je kunt er ook terecht voor onze Oikos-verzorgingsproducten, boeken, cadeau's, kaarten, etc. 

Voorzieningen

Er zijn verschillende, goed verzorgde sanitaire ruimtes met in totaal 21 douches en 11 toiletten. Naast de normale toiletten zijn er ook compost toiletten aanwezig. De ruimtes zijn gecentreerd rond de hoofdgebouwen op het terrein. Verder is er ook een mindervalidendouche en -toilet, en een baby-verzorgruimte.  

Er zijn twee afwaskeukens met ruime (af)wasbakken. Deze ruimtes zijn niet geschikt om te koken. Er is een vriezer om koelelementen in te vriezen en wasmachines en een droger voor de was.

Stroomaansluiting voor camper en caravan is alleen mogelijk voor personen met medische indicatie (in overleg met de receptie). 

In de informatieruimte is er mogelijkheid om te internetten. De camping en het festivalterrein is Wifi-vrij en je telefoon dient uitgeschakeld te zijn; we streven naar een stralingsvrije omgeving en vinden het bovendien sociaal gezien een stuk prettiger. Roken is op het festivalterrein niet toegestaan, wel op de camping bij je eigen tent, caravan of camper. 

Milieu

We hebben een natuurlijk waterzuiveringssysteem (zandfilters); er mag daarom alleen gebruik gemaakt worden van biologisch afbreekbare (af)wasmiddelen, douchecreme, shampoo en zeep. Deze zijn eventueel bij ons te koop maar ook in iedere andere biologische winkel.

Vrijwilligers

Ieder jaar zijn er tientallen vrijwilligers actief op het Eigentijds Festival. Er zijn verschillende mogelijkheden om als vrijwilliger mee te werken tijdens het Eigentijds Festival. Lees meer