Verblijf en vervoer

Hier vind je alle praktische informatie over het festival: hoe je kunt overnachten, de mogelijkheden om te eten, informatie over carpoolen en de busreis, en ook de prijzen.

Wanneer?

Het festival wordt gehouden van:
zaterdag 30 juni t/m zaterdag 7 juli 2018.

Aankomst:
zaterdag 30 juni 2018 vanaf 14.00 uur tot 21.00 uur

Vertrek:
zaterdag 7 juli vóór 11.00 uur

100% Biologische Maaltijden

Gedurende het hele festival serveert de Eigentijdse Keuken ontbijt, lunch en warme maaltijden bereid met 100% biologische ingrediënten, zoveel mogelijk van eigen erf (groenten, zuivel, kaas, kruiden). Door van deze service gebruik te maken houd je zoveel mogelijk tijd voor jezelf over.

Op het terrein zijn ook een eetcafé en een biologische winkel aanwezig.

Lees verder 


Vervoer naar Ecolonie

Er zijn diverse mogelijkheden om de reis naar ECOlonie te maken. ECOlonie ligt op ongeveer 600 km van Utrecht in het dorpje Hennezel, 40 km ten zuiden van Nancy, in de buurt van het bekende stadje Vittel (jawel, van het bronwater). Onze intentie is om de kosten voor iedereen zo laag mogelijk te houden.

Carpoolen 

De auto is momenteel het meest gebruikelijke vervoermiddel. Wij willen heel graag stimuleren dat deelnemers gaan carpoolen. Dat is voor iedereen en het milieu voordeliger. Daarom vragen we de auto eigenaar die ruimte heeft om een of meerdere personen mee te nemen dit kenbaar te maken op ons carpoolsysteem.

Busveroer

Het Eigentijds Festival organiseert busvervoer van Nederland naar Ecolonie en terug. Vanuit het Friesland (Drachten) & Noord-Holland (Hoorn) gaat de bussen via een aantal grote steden naar Frankrijk. De kosten voor een retour zijn: € 110,00.

Lees meer over de verschillende reismogelijkheden.

Prijzen

Prijzen voor deelname, verblijf, eten en vervoer hebben we overzichtelijk voor je op een rijtje gezet.

Lees meer

Verblijfsmogelijkheden

Tijdens het festival kun je met eigen tent, camper, caravan of (ingerichte) huurtent kamperen. Daarnaast zijn er bedden op kamers en in tenten beschikbaar. De camping van Ecolonie heeft uitstekende voorzieningen zoals douches, toiletten en een campingwinkel.

Lees meer

Niet deelnemen, wel mee?

Zijn er gezinsleden, partners of andere personen die wel meekomen en verblijven op de camping, maar niet deelnemen aan het festival? Je kunt ze via het inschrijfformulier aanmelden als niet-deelnemer. Zij betalen dan alleen verblijfskosten. Let op! Het is niet mogelijk om voor gezinsleden, partners of andere personen die niet deelnemen een bed in meerpersoons tent of kamer te reserveren.

Kinderen

Het Eigentijds Festival biedt helaas geen programma voor kinderen. Aan het eind van de zomervakantie wordt op Ecolonie wel het Eigentijds Kinderfestival gehouden voor kinderen van 5 t/m 12 jaar.

Crèche

Voor de kinderen t/m 3 jaar hebben wij een crèche op het terrein. We willen bij inschrijving graag weten hoeveel kinderen er gebruik gaan maken van de crèche. De opgave voor de crèche is vrijblijvend en helpt ons als organisatie een globale schatting te maken van het aantal kinderen. Je bepaalt ter plaatse of je er gebruik van wilt maken. Per uur is de bijdrage € 3,-

Lees meer over de crèche

Honden

Honden cq huisdieren zijn tijdens het festival niet welkom bij workshops en activiteiten, wel op de camping als je in je eigen tent, caravan of camper verblijft. Honden cq. huisdieren worden alleen in overleg met de festivalorganisatie toegelaten in de kamers of huurtenten.

Honden mogen geen overlast veroorzaken, dienen aangelijnd te zijn en uitgelaten te worden buiten het festival- en campingterrein (er is bosgebied vlakbij).