Crèche


De informatie op deze pagina is verouderd. Vanaf 1 januari zal je op de website de informatie vinden over het Eigentijds Festival 2019 in Vierhouten. Sta je niet in ons bestand, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Beste ouders en verzorgers op het Eigentijds Festival,

Tijdens het festival zal de crèche geopend zijn voor de jongste kinderen (0-4 jaar).

In onze yurt zal ik zorgen voor rust en geborgenheid voor de allerkleinsten. Zij kunnen slapen, kruipen, spelen, verhaaltjes luisteren en zingen. Bij mooi weer zijn we natuurlijk lekker buiten en maken we kennis met de natuur om ons heen. “Beleven” staat hierbij centraal: we gebruiken al onze zintuigen. We voelen b.v. de koude van waterdruppeltjes en de warmte van de zon, het kietelende gras onder onze voeten….En we horen het zingen van de vogels en het ruisen van de wind.
Voor de kinderen tussen 2 en 4 gaan we knutselen met materiaal uit de omgeving, kennis maken met krachtdieren en muziek maken met spulletjes uit de natuur.
De vierjarigen krijgen daarnaast ook wat extra aandacht: met hen gaan we de fantasiewereld in. Met schmink en misschien wel wat verkleden kunnen we verhalen niet alleen vertellen maar ook beleven. Met verschillende spel-opdrachten ontdekken we de krachtdieren en wat zij voor ons kunnen doen.

Ter plekke zal ik een activiteiten programma uitwerken en ophangen. Zo kunnen jullie en de kinderen zien wat er per dag gedaan wordt. Dit is natuurlijk vooral voor de peuters en kleuters fijn om te weten.

Ik hoop jullie en jullie kinderen te mogen verwelkomen in de crèche.
Heel graag tot dan!