Crèche - Sanna Jonkhart

Beste ouders en verzorgers op het Eigentijds Festival,

Tijdens het festival zal de crèche geopend zijn voor de jongste kinderen (0-4 jaar). Ik ben tijdens deze dagen degene die jullie kinderen zal opvangen wanneer jullie van de crèche gebruik willen maken. Hier stel ik me graag aan jullie voor en vertel wat meer over de activiteiten.

Mijn naam is Sanna Jonkhart. In het dagelijks leven ben ik moeder van vier kinderen en ik ben werkzaam als Pedagogisch Medewerker in de kinderopvang. Daarnaast ben ik eigenaar van Heel Gezonde Mama, een website met tips, tricks en producten voor een holistisch gezonde levensstijl voor gezinnen en opvoedingsprofessionals. Ik ben opgeleid als gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Kinderopvang en Energetisch Life-coach. In mijn opvoedingsstijl ben ik geinspireerd door Rudolf Steiner, Emmi Pikler en Maria Montessori.

Het Eigentijds Festival was voor mij en de kinderen altijd een moment van verbinden. Daar konden we het hele jaar op teren. Ik ben heel blij dat ik dit nu ook in Frankrijk mag ervaren en nog mooier: dat ik het mag helpen dragen door jullie kinderen een veilig, geborgen en gezellig plekje te bieden zodat jullie even tijd voor jezelf kunnen inlassen. Zo hoop ik dat het festival ook voor jullie en jullie kinderen zo’n prachtige uitwerking zal hebben als bij ons gezin.

In onze yurt zal ik zorgen voor rust en geborgenheid voor de allerkleinsten. Zij kunnen slapen, kruipen, spelen, verhaaltjes luisteren en zingen. Bij mooi weer zijn we natuurlijk lekker buiten en maken we kennis met de natuur om ons heen. “Beleven” staat hierbij centraal: we gebruiken al onze zintuigen. We voelen b.v. de koude van waterdruppeltjes en de warmte van de zon, het kietelende gras onder onze voeten….En we horen het zingen van de vogels en het ruisen van de wind.
Voor de kinderen tussen 2 en 4 gaan we knutselen met materiaal uit de omgeving, kennis maken met krachtdieren en muziek maken met spulletjes uit de natuur.
De vierjarigen krijgen daarnaast ook wat extra aandacht: met hen gaan we de fantasiewereld in. Met schmink en misschien wel wat verkleden kunnen we verhalen niet alleen vertellen maar ook beleven. Met verschillende spel-opdrachten ontdekken we de krachtdieren en wat zij voor ons kunnen doen.

Ter plekke zal ik een activiteiten programma uitwerken en ophangen. Zo kunnen jullie en de kinderen zien wat er per dag gedaan wordt. Dit is natuurlijk vooral voor de peuters en kleuters fijn om te weten.

Ik hoop jullie en jullie kinderen te mogen verwelkomen in de crèche.
Heel graag tot dan!

Sanna