Bekken vitaliteit, wakker in de schoot

Bekken vitaliteit, wakker in de schoot
Bekken vitaliteit, wakker in de schoot
Anneke Wittermans, Diadans Stichting Beweegreden
Workshop, Mystiek

Door de juiste bekkenhouding, toestaan dat het bekken levendig is, gaan ogen stralen. Sensueel uitnodigen is een open ruimte creëren, niet ingevuld. Als ik de ander teveel tegemoet kom, word ik uit mijn eigen midden getrokken, ben ik niet thuis in eigen lijf en dan voelt de ander zich eerder belaagd dan uitgenodigd.    

Als ik, als vrouw, denkbeeldig twee spiralen laat krullen in mijn bekken, laat borrelen vanuit de grond, eindigend in mijn ovaria, vullen de binnenkanten van de benen zich met levensenergie. Zo kan ik van binnenuit, meer op de buitenkant van de voeten terecht komen en de knieën minder belasten. De juiste bekkenhouding kan knieproblemen voorkomen zodat voeten minder doorzakken.

Kernkracht Aangesproken worden in mijn kernkracht. Tot de bodem gaan en daar de veerkracht vinden om weer op te staan. Dat is wat ik al dansend leer. Als ik goed in het bekken woon, geeft het me de vrijheid om alle kanten op te kunnen gaan. Het geeft me incasseringsvermogen en veerkracht om ook na tegenslagen weer op te kunnen staan. Het is spannend al dansend te synchroniseren in het bekken. Als bekkenkrachten samenstromen is het een feest van levensenergie.

Deze workshop bestaat uit 2 sessies en is alleen geschikt voor vrouwen.

Wordt gehouden op:

  • Donderdagmiddag: [016] Bekken vitaliteit, wakker in de schoot (deel 1 van 2)
    Deel 1 van een serie van 2. Deze workshop is niet los te volgen, kies ook workshop nummer 17. Alleen geschikt voor vrouwen.
  • Vrijdagmiddag: [017] Bekken vitaliteit, wakker in de schoot (deel 2 van 2)
    Deel 2 van een serie van 2. Deze workshop is niet los te volgen, kies ook workshop nummer 16. Alleen geschikt voor vrouwen.


Over de docent

Anneke Wittermans  Dans maakt het kind in mij wakker, het maakt mij blij en geeft mij de vrijheid van bewegen. Dansen is het bespelen van het instrument wat ik levenslang met me meedraag. Het lichaam is mijn trouwste maat, daar wonen mijn beperkingen en mijn vermogens.  Van de dans leer ik  trouw aan mezelf te zijn en betrouwbaar naar het geheel. Zo ontmoet ik in de dans dansmaatjes, om samen te genieten van bewegingen die verbinden. De dans daagt me elke keer uit om me te verfijnen en specifieker te worden zodat ik al dansend energie opwek.  

Vanaf 2010 heeft Suzan les bij Anneke Wittermans. Zij volgde de Jaartraining in 2010-2013 (1 dag per week)  en sinds 2013 volgt zij tenminste maandelijks Diadans training voor ervaren dansers.  Daarnaast heeft zij veel ervaring opgedaan door in optredens van Diadans mee te dansen en gedichten te zingen. Suzan heeft een inlevend vermogen waarmee zij zich in de dans begeeft. Zij beweegt helder en kan zowel goed synchroniseren als zelfstandig de dansen ontwikkelen. Haar vermogen om de gedichten zingend te vertolken toont haar verfijning van klank en begrip. Zij maakt de betekenis van de poëzie hoorbaar. Bij verschillende optredens en lezingen zijn haar vertolkingen van de liederen op gedichten hét moment, waarbij mensen de inhoud kunnen ervaren. 

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Anneke Wittermans
Organisatie: 
Diadans Stichting Beweegreden
Woonplaats: 
Epe
Telefoonnummer: 
0578 - 610161
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Anneke Wittermans, Diadans Stichting Beweegreden

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling