Verzoenen met de Voorouderlijn. Verzoenen met Historie en 'Herstory'

In 2021 wordt het Eigentijds Festival gehouden op Ecolonie van zaterdag 26 juni t/m vrijdag 2 juli. De inhoud op deze website is op dit moment verouderd. Begin 2021 wordt deze geupdate, inschrijven is mogelijk vanaf 1 februari 2021. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen & nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 
 
Verzoenen met de Voorouderlijn. Verzoenen met Historie en 'Herstory'
Verzoenen met de Voorouderlijn. Verzoenen met Historie en 'Herstory'
Anneke Wittermans, Diadans Stichting Beweegreden
Workshop, Mystiek

In mijn handelen toon ik de manieren die mijn stam kenmerkt. In mijn genen zijn mijn voorouders zichtbaar. Kan ik me verenigen met hen die mij zijn voorgegaan? Eindigt de stamboom bij mij of in de volgende generaties? Wat kan ik betekenen, bijdragen, erkennen zodat de toekomst niet belast is met dat wat ik genegeerd heb in het nu?

Opschonen en helder krijgen wat mijn unieke bijdrage kan zijn in deze tijd. (In deze workshop ook aandacht Ode aan de laatste van de vrouwenlijn). Het erkennen van de voorouders is een fundamentele stap om het leven nu in eigen regie te nemen. Het verzoenen geeft op celniveau de mogelijkheid om de gevallen steken van het familiekleed te herstellen. Een uitnodiging om vrede te vinden. Magie van het lichaam, een kleine verandering in de motoriek, vernieuwt mijn ruimte en mijn mogelijkheden.

Deze workshop bestaat uit 2 delen, die niet los van elkaar gevolgd kunnen worden. 

Over de docent

Anneke Wittermans  Dans maakt het kind in mij wakker, het maakt mij blij en geeft mij de vrijheid van bewegen. Dansen is het bespelen van het instrument wat ik levenslang met me meedraag. Het lichaam is mijn trouwste maat, daar wonen mijn beperkingen en mijn vermogens.  Van de dans leer ik  trouw aan mezelf te zijn en betrouwbaar naar het geheel. Zo ontmoet ik in de dans dansmaatjes, om samen te genieten van bewegingen die verbinden. De dans daagt me elke keer uit om me te verfijnen en specifieker te worden zodat ik al dansend energie opwek.  

Vanaf 2010 heeft Suzan les bij Anneke Wittermans. Zij volgde de Jaartraining in 2010-2013 (1 dag per week)  en sinds 2013 volgt zij tenminste maandelijks Diadans training voor ervaren dansers.  Daarnaast heeft zij veel ervaring opgedaan door in optredens van Diadans mee te dansen en gedichten te zingen. Suzan heeft een inlevend vermogen waarmee zij zich in de dans begeeft. Zij beweegt helder en kan zowel goed synchroniseren als zelfstandig de dansen ontwikkelen. Haar vermogen om de gedichten zingend te vertolken toont haar verfijning van klank en begrip. Zij maakt de betekenis van de poëzie hoorbaar. Bij verschillende optredens en lezingen zijn haar vertolkingen van de liederen op gedichten hét moment, waarbij mensen de inhoud kunnen ervaren. 

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Anneke Wittermans
Organisatie: 
Diadans Stichting Beweegreden
Woonplaats: 
Epe
Telefoonnummer: 
0578 - 610161
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Anneke Wittermans, Diadans Stichting Beweegreden

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling