Het ongekende leven van geheim minnaars

Het ongekende leven van geheim minnaars
Het ongekende leven van geheim minnaars
Anneke Wittermans, Diadans Stichting Beweegreden
Lezing, Persoonlijke ontwikkeling

Geschenk en last van geheim minnaarschap. Sommige mensen hebben de neiging om verliefd te worden op mannen of vrouwen die niet single zijn. Soms mondt dat uit in een liefdesrelatie; platonisch, erotisch of seksueel van aard. Dergelijke relaties worden door de gemeenschap doorgaans niet geaccepteerd, omdat het vaak pijnlijk is voor de betrokkenen.

Desondanks is het een eeuwenoud verschijnsel dat nog altijd geregeld plaats vindt en dat van grote waarde kan zijn voor alle betrokkenen. Geheim minnaarschap kan in een mensenleven van grote betekenis zijn, een geschenk en last die eenzaam gedragen wordt.

Ben je gevallen voor iemand die niet single is? Wil de ander zich laven aan jouw levenslust, wil jij je laven aan de liefde en het verlangen? Besef dat jij ruimte maakt en licht brengt, dat jij opent, sprankelt en drager bent van levenslust en levenszin. Jij raakt de ander in de essentie en maakt het leven draaglijk. Jij zet als een bougie het leven weer in beweging, helpt levenslust ontvlammen, brengt vitaliteit. Je ontvangt niet de benefit van de relatie in materiële zin. Toch ga je akkoord met de geheimhouding  omdat je het gezin en de carrière van de ander niet wilt schaden. Sommige vrouwen blijven na een geheime relatie (ongewenst) kinderloos, omdat ze tijdens hun vruchtbare jaren verbonden zijn geweest met een man die geen kinderen met hen wilde krijgen. Kinderen zouden de relatie immers aan het licht brengen.  

Door wie

Anneke Wittermans Dans maakt het kind in mij wakker, het maakt mij blij en geeft mij de vrijheid van bewegen. Dansen is het bespelen van het instrument wat ik levenslang met me meedraag. Het lichaam is mijn trouwste maat, daar wonen mijn beperkingen en mijn vermogens.  Van de dans leer ik  trouw aan mezelf te zijn en betrouwbaar naar het geheel. Zo ontmoet ik in de dans dansmaatjes, om samen te genieten van bewegingen die verbinden. De dans daagt me elke keer uit om  me te verfijnen en specifieker te worden zodat ik al dansend energie opwek.  

Vanaf 2010 heeft Suzan les bij Anneke Wittermans. Zij volgde de Jaartraining in 2010-2013 (1 dag per week)  en sinds 2013 volgt zij tenminste maandelijks Diadans training voor ervaren dansers. Daarnaast heeft zij veel ervaring opgedaan door in optredens van Diadans mee te dansen en gedichten te zingen. Suzan heeft een inlevend vermogen waarmee zij zich in de dans begeeft. Zij beweegt helder en kan zowel goed synchroniseren als zelfstandig de dansen ontwikkelen. Haar vermogen om de gedichten zingend te vertolken toont haar verfijning van klank en begrip. Zij maakt de betekenis van de poëzie hoorbaar. Bij verschillende optredens en lezingen zijn haar vertolkingen van de liederen op gedichten hét moment, waarbij mensen de inhoud kunnen ervaren. 

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Anneke Wittermans
Organisatie: 
Diadans Stichting Beweegreden
Woonplaats: 
Epe
Telefoonnummer: 
0578 - 610161
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Anneke Wittermans, Diadans Stichting Beweegreden

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling