Vrede vinden met Huidhonger & Chariklo’s passie leert ons verduren

In 2021 wordt het Eigentijds Festival gehouden op Ecolonie van zaterdag 26 juni t/m vrijdag 2 juli. De inhoud op deze website is op dit moment verouderd. Begin 2021 wordt deze geupdate, inschrijven is mogelijk vanaf 1 februari 2021. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen & nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 
 
Vrede vinden met Huidhonger & Chariklo’s passie leert ons verduren
Anneke Wittermans, Diadans Stichting Beweegreden
Lezing, Mystiek

Chariklo, Spinning Grace, zij is de echtgenote van Cheiron. Chariklo kent het vermogen om te verduren, om te verdragen, om met liefde en passie andere mogelijkheden te zien. Juist nu kan huidhonger opspelen, het vraagt om fijn van zinnen onze individuele begrenzing, tastzin te voeden.

De huid is onze eerste begrenzing en fungeert als ontmoetingplaats van mijn lichamelijke wereld. Nu krijg ik 1.5 meter aura ruim, ook dat is een huid waar ik de ander kan ontmoeten. Ik mag mijn zinnen meer dimensie geven, meer leefruim en uitreiken in een groter binnenruim, waarin mijn unieke wezen zich kan ontplooien. Ik mag ontmoeten, spelen en nieuwe wegen vinden om elkaar groots te ver-staan.

Door wie

Dans maakt het kind in mij wakker, het maakt mij blij en geeft mij de vrijheid van bewegen. Dansen is het bespelen van het instrument wat ik levenslang met me meedraag. Het lichaam is mijn trouwste maat, daar wonen mijn beperkingen en mijn vermogens.  Van de dans leer ik  trouw aan mezelf te zijn en betrouwbaar naar het geheel. Zo ontmoet ik in de dans dansmaatjes, om samen te genieten van bewegingen die verbinden. De dans daagt me elke keer uit om  me te verfijnen en specifieker te worden zodat ik al dansend energie opwek.  

Vanaf 2010 heeft Suzan les bij Anneke Wittermans. Zij volgde de Jaartraining in 2010-2013 (1 dag per week)  en sinds 2013 volgt zij tenminste maandelijks Diadans training voor ervaren dansers. Daarnaast heeft zij veel ervaring opgedaan door in optredens van Diadans mee te dansen en gedichten te zingen. Suzan heeft een inlevend vermogen waarmee zij zich in de dans begeeft. Zij beweegt helder en kan zowel goed synchroniseren als zelfstandig de dansen ontwikkelen. Haar vermogen om de gedichten zingend te vertolken toont haar verfijning van klank en begrip. Zij maakt de betekenis van de poëzie hoorbaar. Bij verschillende optredens en lezingen zijn haar vertolkingen van de liederen op gedichten hét moment, waarbij mensen de inhoud kunnen ervaren. 

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Anneke Wittermans
Organisatie: 
Diadans Stichting Beweegreden
Woonplaats: 
Epe
Telefoonnummer: 
0578 - 610161
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Anneke Wittermans, Diadans Stichting Beweegreden

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling