In vrede komen met Seksualiteit en Sensualiteit

In vrede komen met Seksualiteit en Sensualiteit
Anneke Wittermans, Diadans Stichting Beweegreden
Lezing, Mystiek

Het in eigendom nemen van eigen lichaam. Leren spelen, plezier maken, verwarmen, versterken en versmelten zodat het lichaam zich in vertrouwen kan openvouwen om te ontmoeten. De grens aangeven, helder uitspreken wat bij mij past en mij heelt, is hier van wezenlijk belang.
Diadans erkent het lichaam in haar 3D universele design, een briljant communicatiesysteem, zintuigen, sapstromen, inter-moleculaire ruimten. Diadans herstelt het contact van de binnenruimte zodat kan deze kan stralen. De structuur van de dans is als een tempel waarbinnen wij ons verfijnen, zodat we vrij bewegen in overeenstemming of in dissonantie met de trillingen om ons heen.

Dans, om mijn zeggingskracht, houding en beweegreden te verfijnen. Een vanzelfsprekend lichaam is duurzaam, het lichaam altijd bij de hand.

Door wie

Dans maakt het kind in mij wakker, het maakt mij blij en geeft mij de vrijheid van bewegen. Dansen is het bespelen van het instrument wat ik levenslang met me meedraag. Het lichaam is mijn trouwste maat, daar wonen mijn beperkingen en mijn vermogens.  Van de dans leer ik  trouw aan mezelf te zijn en betrouwbaar naar het geheel. Zo ontmoet ik in de dans dansmaatjes, om samen te genieten van bewegingen die verbinden. De dans daagt me elke keer uit om  me te verfijnen en specifieker te worden zodat ik al dansend energie opwek.  

Vanaf 2010 heeft Suzan les bij Anneke Wittermans. Zij volgde de Jaartraining in 2010-2013 (1 dag per week)  en sinds 2013 volgt zij tenminste maandelijks Diadans training voor ervaren dansers. Daarnaast heeft zij veel ervaring opgedaan door in optredens van Diadans mee te dansen en gedichten te zingen. Suzan heeft een inlevend vermogen waarmee zij zich in de dans begeeft. Zij beweegt helder en kan zowel goed synchroniseren als zelfstandig de dansen ontwikkelen. Haar vermogen om de gedichten zingend te vertolken toont haar verfijning van klank en begrip. Zij maakt de betekenis van de poëzie hoorbaar. Bij verschillende optredens en lezingen zijn haar vertolkingen van de liederen op gedichten hét moment, waarbij mensen de inhoud kunnen ervaren. 

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Anneke Wittermans
Organisatie: 
Diadans Stichting Beweegreden
Woonplaats: 
Epe
Telefoonnummer: 
0578 - 610161
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Anneke Wittermans, Diadans Stichting Beweegreden

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling