Spiritueel reizen: Helpers en Totems

Spiritueel reizen: Helpers en Totems
Academia Šamanica
Workshop, Mystiek

Tijdens een spirituele reis is het ritme van de sjamaantrom je voertuig op verkenningen in de Andere Werkelijkheid. Tijdens zo'n reis kun je contact maken met je helpers, totems, voorouders en andere spirits, voor eerste kennismaking of weerzien, uit vrijblijvende nieuwsgierigheid of doelgericht.

In deze workshop gaan we op zoek naar onze totemhelpers: gidsen, totemdieren, krachtbomen, enzovoort.

Het gebruik van trance, variërend van de lichte dagdroom tot volledige extase, speelt overal ter wereld een hoofdrol in het werk van de sjamaan. In dit bewustzijn beweegt hij zich vrijelijk tussen zijn hulpgeesten en vindt hij antwoorden in de Andere Werkelijkheid. Het betreft een veranderde bewustzijnstoestand, die wel omschreven wordt als het overschrijden van de drempel tussen de zichtbare werkelijkheid en de spirituele wereld van het Groot Mysterie.

Deze Andere Werkelijkheid is niet alleen toegankelijk voor sjamanen: spiritueel reizen behoort tot de algemene, aangeboren vermogens van de mens en kan dan ook door iedereen worden gedaan, ongeacht leeftijd of afkomst.

In deze workshop maak je kennis met de methodiek, en met de mogelijkheden die zij biedt om in de Andere Werkelijkheid je persoonlijke totems, krachtdieren en andere helpers te vinden. Het fysieke ritme van de sjamaantrom verankert je in de gewone werkelijkheid, zodat je geest in de Andere vrijelijk op onderzoek kan gaan.

Graag zelf meenemen: matje en/of deken, desgewenst een blinddoek (sjaal), pen en papier en een flesje drinken. 

 

Wordt gehouden op:



Over de docent

Inuksuk Willem Deetman (1954) is al meer dan 20 jaar op zoek naar de zin (en onzin) van sjamaanse technieken voor herstel van evenwicht. Zijn eerste kennismaking met sjamanen was in 1991, waarna hij een Sjamanistisch leerjaar en andere trainingen (zweethut) volgde op De Elfenbank. Daarna bekwaamde hij zich verder in het werken met klank en zang, trance, ritueel en de zweethut. Veel kennis over sjamanisme is hem aangereikt door traditioneel opgeleide medicijnmensen en helers uit alle windstreken, en met een aantal van hen werkte hij ook samen.

 

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Inuksuk Willem Deetman
Organisatie: 
Academia Šamanica
Woonplaats: 
Assen
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Academia Šamanica

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling