Intuïtief Klankzingen

Intuïtief Klankzingen
Academia Šamanica
Workshop, Mystiek

De taal van Stemklank is universeel. Je hebt geen woorden nodig om klank te geven aan je gevoel, je stemming, wie je bent. Vrij klanken, vanuit je intuïtie, is bevrijdend en helend. In deze workshop vind je je eigen klank, je eigen lied. Vanuit die klanken maak je een persoonlijke klankmantra, die je kan helpen in je kracht te staan.

“Ik kan niet zingen.” hoor ik regelmatig. En dan leg ik uit dat zingen meer is dan toon houden, woorden onthouden, een echte zangstem hebben. Iedereen kan klanken, ieder heeft zijn eigen stem, haar eigen geluid. En als je even van het dogma afstapt dat het volgens de ons bekende normen ‘mooi’ moet klinken, en ‘melodieus’ en ‘harmonisch’, dan kun je je eigen lied vinden.  

We beginnen met het zoeken naar je basistoon, de toon die je gronding geeft. Vandaar uit ga je klanken, tonen  toevoegen, vanuit je gevoel, je intuïtie. Zingen vanuit je hart, of zelfs vanuit je tenen. Zo ontstaat een lied wat jou weergeeft, zoals je op dit moment bent, wat je gevoel nu is. Wanneer je je eigen lied hebt gevonden kun je ervaren hoe dit aansluit op de klank van de groep, hoe je er mee kunt communiceren, jezelf kunt laten horen.  

Tenslotte gaan we werken met de kracht van de persoonlijke klankmantra. Een mantra in de zin van een groep klanken, woorden (en dat kunnen heel goed woorden ‘zonder betekenis’ zijn), in een terugkerend ritme. Je eigen klankmantra kan je helpen op momenten dat je kracht, focus of rust zoekt.

Meenemen: iets te drinken om zo nodig je keel te smeren 

Wordt gehouden op:Over de docent

Nazya Ashea Guelcher (1960) volgde trainingen voor het werken met de elementen en richtingen, klank en droomreizen, de voorouders, de zweethutceremonie. Ze bekwaamde zich verder door samenwerking en uitwisseling met anderen, steeds in contact met haar totemhelpers. Inmiddels heeft zij ruime ervaring in het geven van workshops en werken met groepen, en in de individuele begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen. Het verder doorgeven van haar kennis gaat ook een steeds grotere rol spelen. Zij is moeder van twee uitgevlogen kinderen en heeft een eigen praktijk voor sjamaans helingwerk.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Inuksuk Willem Deetman en Nazya Ashea
Organisatie: 
Academia Šamanica
Woonplaats: 
Assen
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Academia Šamanica

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling