Vuren bouwen

Vuren bouwen
Gerard Blacquiere, Boda
Workshop, Duurzaamheid

Zelf iets bouwen in je tuin of elders om op te koken of in te bakken? We gebruiken leem, wand stenen, dakpannen en hout uit de omgeving. Op een simpele manier kunnen je snel een kookvuur bouwen. Zoals een tafelvuur, een Nepalese kookoven, een bakoven met aarde en steen en een pot aan een driepoot boven een kampvuur.

Terug naar de basis van het koken. Fijn om hier samen aan te werken en om fikkie te stoken. Koken en stoken is geen werk, het is een creatief genot, een alchemistisch proces. Je krijgt ook een paper over het zelf bouwen van een leemoven.

Wordt gehouden op:Over de docent

Gerard Blacquière kreeg les van verschillende indiaanse medicijnmensen zoals Lame Dear en Sun Bear. Hij deelt zijn inspiratie via oerdans en percussie maar hij heeft vele passies zoals vuurtje stoken, bouwen, archeologie en liefde voor alles wat leeft. Gerard begeleidde tientallen spirituele reizen naar Egypte, Ierland, Nepal en Tibet. Hij ontwikkelde de oerdansopleiding en begeleidt intensieve natuurretraites. Gerard woont in de Belgische Ardennen in centrum Boda.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Gerard Blacquiere
Organisatie: 
Boda
Woonplaats: 
Heyd
Telefoonnummer: 
+32 86499928
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Gerard Blacquiere, Boda

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling