Awakening the Heroes Within

Awakening the Heroes Within
Awakening the Heroes Within
Jan-Hendrik Veenkamp, De Notenboom
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

'The Hero Within' (giving the keys to the kingdom back to ordinary people so they can live extraordinary lives). Ik bied een combinatie van stemwerk en archetypen, krachtige energieën die zowel in als buiten ons werkzaam zijn. Je hoeft geen zangervaring te hebben. Het gaat over expressie geven aan jouw (binnen)wereld via jouw klank en stem. 

Via een rijk repertoire aan oefeningen krijg je de kans naar binnen te keren in jezelf en dat vervolgens naar buiten te brengen in jouw klank en zang. Het is geen theoretisch programma; het is vooral ervaren aan de hand van oefeningen van stembevrijding. Basis voor deze verkenning zijn de zes archetypen die Carol Pearson in haar boek 'The Hero Within' uiteenzet. We werken met: the Orphan (Wees), the Wanderer (Zwerver), the Warrior (Krijger), the Altruist , the Innocent (Onwetende/Onschuldige) en the Magician (Magiër).

In mijn benadering ben ik respectvol dichtbij, nodig je uit en moedig je aan. Je moet niets en mag heel veel. Ik stem af op wat er in dit moment zich wil manifesteren. Stemwerk is bij uitstek geschikt om je hoofd te laten voor wat het is en meer en meer ruimte te geven aan dieperliggende emoties en (lichaams)energieën. Deze werkwijze kan tranen van vreugde èn verdriet met zich meebrengen. We zingen tussendoor veel liederen uit alle windstreken die ik begeleid op piano en trommel. Zo samen klinken/zingen verbindt. Ruimte geven aan wat in jou tot expressie wil komen heeft een transformerende werking. En dat brengt meer en meer vrijheid om te kiezen en dus vrijer te kunnen communiceren. Je bent van harte uitgenodigd. 

Over de docent

Jan-Hendrik Veenkamp (1954) geeft individuele stemsessies; wekelijkse lessen en dagworkshops stembevrijding. Dit vindt plaats in de prachtige monumentale Regentessenkamer, zijn praktijkruimte in centrum de Egelantier te Haarlem. Voor gevorderden is hier de jaartraining bewustzijnsontwikkeling en stembevrijding. Ook begeleidt hij wekelijks meezingavonden 'KoorAmor' genaamd. Dinsdagavond te Amsterdam in centrum de Roos en op woensdagavond in Haarlem. Jan-Hendrik organiseert zangretraites in binnen- en buitenland. En komt in de zomer naar Ecolonie met twee zang/stembevrijdingwekenop het prachtige Forge Neuve.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Jan-Hendrik Veenkamp
Organisatie: 
De Notenboom
Woonplaats: 
Haarlem
Telefoonnummer: 
+31630796057

Alle activiteiten van Jan-Hendrik Veenkamp, De Notenboom

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling