Weekdag rituelen in muziek en beweging

Per 1 januari 2018 zal de informatie over het festival op deze website geactualiseerd zijn, en is het mogelijk je in te schrijven voor Eigentijds Festival 2018. Sta je niet in ons bestand, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Weekdag rituelen in muziek en beweging
Weekdag rituelen in muziek en beweging
Nicolaas de Jong, Jaspis
Overige activiteit, Mystiek

Iedere dag van de week wordt door een specifieke planeetkracht beheerst. We stemmen ons 's ochtends hier op af met de muziek van die planeet en bewegen hierop, zodat we ermee in contact komen. Dit doen we ook voor de relevante sterrenbeelden. Zo stemmen we ons af op de krachten van die dag.

Na een korte inleiding hoe de planeet van de dag werkzaam is in je organen en chakra's, maken we ritme en muziek en zingen op relevante teksten, waardoor je je met ingeleefde bewegingen en dans op het betreffende orgaan en chakra kunt afstemmen. Dit is een meditatie die met de planeetmuziek wordt begeleid op de trommel en lier. Hierna stemmen we ons af op de specifieke sterrenbeelden voor die dag, die we ook in klanken en ritmen kunnen beleven. Hierop bewegen we met specifieke gebaren, zodat je met hen nauwer contact kunt krijgen.

Deze ochtendrituelen helpen je te fine-tunen op wat er die dag speelt. Je stemt je af op de kosmos voor dat moment en kunt de harmonieën van die dag beter onderscheiden.  Deze rituelen zijn uitgegeven in het boekje met DVD 'Weekdag Oefeningen', waarin de teksten op basis van de muziek worden weergegeven en ook de bewegingen worden voorgedaan.


Iedere morgen van 8.30 - 9.30 uur.
Inschrijven hiervoor is niet nodig. 

Over de docent

Nicolaas M. de Jong van de Jaspis School geeft opleidingen in innerlijke ontwikkeling, werken met elementwezens en landschapsheling. Hij leert je met praktische en kunstzinnige methoden hoe je jezelf innerlijk kunt ontdekken door je organen als zielewerkingen te herkennen, en je hogere zintuigen, gelegen op je chakra's, te ontwikkelen, zodat je innerlijk groeit en leert helderzien, helder horen/voelen en helder willen (intuïtie). Hier vanuit kun je jezelf en ook je omgeving helen en verder ontwikkelen. Hij werkt vanuit de astrosofie, dat is toegepaste astrologie die je in klank en ritme je binnenwereld doet beleven. Hij maakt het creatieve innerlijke kind in je wakker.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Nicolaas de Jong
Organisatie: 
Jaspis School
Woonplaats: 
Baarle Nassau
Telefoonnummer: 
+31-640228769
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Nicolaas de Jong, Jaspis

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling