Beleef je horoscoop in beeld en muziek


De informatie op deze pagina is verouderd. Vanaf 1 januari zal je op de website de informatie vinden over het Eigentijds Festival 2019 in Vierhouten. Sta je niet in ons bestand, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Beleef je horoscoop in beeld en muziek
Beleef je horoscoop in beeld en muziek
Jaspis School
Workshop, Mystiek

Heb je moeite met het begrijpen van een horoscoopkaart? In deze workshop leggen we eerst beeldend uit hoe de onderdelen ervan met jezelf samenhangen. Nog duidelijker wordt het wanneer we die onderdelen in ritme en muziek laten beleven. We laten je de Ascendant, de zon en de maan beleven, en ook andere planeten. Dat geeft handvatten op jezelf.

Een horoscoopkaart wordt door veel mensen als iets abstracts gezien. Toch is het een afbeeld van de planeten op jouzelf op het moment van je geboorte, wat de basis vormt voor je lichaam en lot. Een geboortehoroscoop geeft onschatbare inzichten in je mogelijkheden en op te lossen conflicten, wanneer je door die abstractie heen jezelf leert kennen. 

We leggen heel beeldend uit hoe je die kaart kunt zien als symbooltaal die met jezelf te maken heeft. Dat het een weerslag is die je tot in je weefsels en organen kunt terugvinden. Het is een verstild klankpatroon. En dit kunnen we laten beleven in ritmen en klanken, zodat je nog dichter bij je eigen binnenwereld komt. Je leert je eigen ziel er beter door kennen. 

Aan deze methode om een horoscoop in klank en ritme te beleven, ligt een jarenlange zoektocht en fine tuning ten grondslag. We geven hier vanuit therapie en ook scholing, omdat je er jezelf mee leert kennen en ook de mogeiijkheden om je verder te kunnen ontwikkelen gaat ontdekken. De methode is uitgewerkt in de boeken 'Karmische Astrosofie' en 'Werken met de Ritmen en Harmonieën van de Planeetsferen' van Nicolaas de Jong. 

 

Wordt gehouden op:Over de docent

Jaspis is een school voor innerlijke ontwikkeling, werken met elementwezens en landschapsheling. Marion Groenendal en Nicolaas de Jong verbinden in de Jaspis School esoterische tradities van oost en west met elkaar. Marion vanuit het Tibetaans boeddhisme, Reiki en de Healing Tao, Nicolaas vanuit de Kelten, Germanen, Indianen, Tempeliers en Antroposofie. Het werken met energie en levenskrachten is hun beider focus, waarvoor ze praktische werkmethoden uit oost en west hebben verbonden.

Nicolaas M. de Jong geeft opleidingen in innerlijke ontwikkeling, werken met elementwezens en landschapsheling. Hij leert je met praktische en kunstzinnige methoden hoe je jezelf innerlijk kunt ontdekken door je organen als zielewerkingen te herkennen, en je hogere zintuigen, gelegen op je chakra's, te ontwikkelen, zodat je innerlijk groeit en leert helderzien, helder horen/voelen en helder willen (intuïtie). Hier vanuit kun je jezelf en ook je omgeving helen en verder ontwikkelen. Hij werkt vanuit de astrosofie, dat is toegepaste astrologie die je in klank en ritme je binnenwereld doet beleven. Hij maakt het creatieve innerlijke kind in je wakker.

Marion werkt als practitioner en instructor in de Healing Tao, Reiki, Quantum Touch en heeft een praktijk in hypnotherapie. Hierin  werkt zij onder andere met de muziek vanuit de horoscoop, zoals dat binnen Jaspis is ontwikkeld. Heling in de meest brede zin is haar focus, waarbij zij een heel skala aan methoden toepast, zoals EFT en EMDR. Zij staat ook op het Healing Field.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Nicolaas de Jong
Organisatie: 
Jaspis School
Woonplaats: 
Rotterdam
Telefoonnummer: 
+31-640228769
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Jaspis School

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling