Beleef je horoscoop in beeld en muziek

Beleef je horoscoop in beeld en muziek
Beleef je horoscoop in beeld en muziek
Nicolaas de Jong, Jaspis
Workshop, Mystiek

Heb je moeite met het begrijpen van een horoscoopkaart? In deze workshop leggen we eerst beeldend uit hoe de onderdelen ervan met jezelf samenhangen. Nog duidelijker wordt het wanneer we die onderdelen in ritme en muziek laten beleven. We laten je de Ascendant, de zon en de maan beleven, en ook andere planeten. Dat geeft handvatten op jezelf.

Een horoscoopkaart wordt door veel mensen als iets abstracts gezien. Toch is het een afbeeld van de planeten op jouzelf op het moment van je geboorte, wat de basis vormt voor je lichaam en lot. Een geboortehoroscoop geeft onschatbare inzichten in je mogelijkheden en op te lossen conflicten, wanneer je door die abstractie heen jezelf leert kennen.

We leggen heel beeldend uit hoe je die kaart kunt zien als symbooltaal die met jezelf te maken heeft. Dat het een weerslag is die je tot in je weefsels en organen kunt terugvinden. Het is een verstild klankpatroon. En dit kunnen we laten beleven in ritmen en klanken, zodat je nog dichter bij je eigen binnenwereld komt. Je leert je eigen ziel er beter door kennen.

Aan deze methode om een horoscoop in klank en ritme te beleven, ligt een jarenlange zoektocht en fine tuning ten grondslag. We geven hier vanuit therapie en ook scholing, omdat je er jezelf mee leert kennen en ook de mogeiijkheden om je verder te kunnen ontwikkelen gaat ontdekken. De methode is uitgewerkt in de boeken 'Karmische Astrosofie' en 'Werken met de Ritmen en Harmonieën van de Planeetsferen' van Nicolaas de Jong. 

Wordt gehouden op:Over de docent

Nicolaas de Jong (1956, Rotterdam) is astrosoof, schrijver, beeldend kunstenaar, componist, landschapsgenezer, organisch bouwer en geestelijk leraar. Na een aantal geestelijke ervaringen, deed hij fenomenologisch onderzoek naar de processen in mens en natuur, en hun verbindingen met de planeten en sterren. Dit heet astrosofie, sterrenwijsheid. Hij onderzoekt ook via de ritmen en klanken van planeten en sterrenbeelden. En met boetseren kun je dat wat in de mens als wilskiemen leeft, in het bewustzijn te heffen. Hij doet landschapsgenezing met elementwezens. Hij ontwikkelt muziekinstrumenten op basis van de sterrenbeelden. Hij geeft scholing en inwijding (Jaspis) op inspiratief en intuïtief niveau.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Nicolaas de Jong
Organisatie: 
Jaspis School
Woonplaats: 
Baarle Nassau
Telefoonnummer: 
+31-640228769
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Nicolaas de Jong, Jaspis

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling