Beleef de elementwezens in een plant

Beleef de elementwezens in een plant
Beleef de elementwezens in een plant
Nicolaas de Jong, Jaspis
Workshop, Mystiek

Een plant in zijn verschijnen, groei en bloei wordt samengedanst en gezongen door natuurgeesten die vanuit de vier elementen werken. Dat zie je normaliter niet. Pas als je je hart en ziel openzet, kun je deze wezens waarnemen. We doen dat door samen te zingen en dan waar te nemen. Vervolgens boetseren we die waarnemingen uit en zo 'zien' we ze.

De werkingen en bewegingen achter de fysiek zichtbare wereld zien we normaliter niet. Pas als we onze ziel afstemmen op die wereld, door ons gevoel heen, kunnen we daar beginnen waar te nemen. Daarbij helpt improviserend samenzingen. Hiermee zet je je hart open en kunt op schemerachtige wijze waarnemen wat zich daar afspeelt.

Als je hierna je waarnemingen in klei uitboetseert, breng je je half bewuste waarnemingen naar je heldere dagbewustzijn en kunt ernaar kijken. Op deze wijze baan je jezelf een weg in die nog onbekende wereld.

Na een aantal inleidende oefeningen om ons af te stemmen, gaan we op deze wijze kijken naar een plant in zijn groei en bloei. We onderscheiden er de vier elementen in, en gaan deze met en door elkaar heen als groeiproces zingen. Daarna boetseren we ieder voor zich onze waarnemingen uit. We vergelijken elkaars waarnemingen en bespreken het.

Wordt gehouden op:Over de docent

Nicolaas M. de Jong van de Jaspis School geeft opleidingen in innerlijke ontwikkeling, werken met elementwezens en landschapsheling. Hij leert je met praktische en kunstzinnige methoden hoe je jezelf innerlijk kunt ontdekken door je organen als zielewerkingen te herkennen, en je hogere zintuigen, gelegen op je chakra's, te ontwikkelen, zodat je innerlijk groeit en leert helderzien, helder horen/voelen en helder willen (intuïtie). Hier vanuit kun je jezelf en ook je omgeving helen en verder ontwikkelen. Hij werkt vanuit de astrosofie, dat is toegepaste astrologie die je in klank en ritme je binnenwereld doet beleven. Hij maakt het creatieve innerlijke kind in je wakker.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Nicolaas de Jong
Organisatie: 
Jaspis School
Woonplaats: 
Baarle Nassau
Telefoonnummer: 
+31-640228769
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Nicolaas de Jong, Jaspis

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling