Zelfkennis door de zintuig indrukken

Zelfkennis door de zintuig indrukken
Zelfkennis door de zintuig indrukken
Jaspis School
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Je eigen binnenwereld is moeilijk toegankelijk voor het dagelijks bewustzijn. Wanneer je echter een zintuigindruk heel bewust in je na gaat, kun je hier vat op krijgen. We doen dat met gerichte boetseeropdrachten, waarbij je meditatief je handen laat werken. Zo ontdek je paden in jezelf. En ontstaat er een yoga door de zintuigindrukken.

Wat er zoal rond gaat in je ziel wordt alleen gewekt bij oprispingen wanneer je van buitenaf door iets wordt geraakt. Toch geven impulsen van buitenaf je de mogelijkheid om jezelf in en door je reacties te leren kennen. Wat voor gevoel wekt een impuls of gebeurtenis op? Wat wordt er in je gewekt als een wilsimpuls? Welk ideaal roept het in je wakker? En hoe verwezenlijk je dat ideaal? 

Dat zijn vragen naar gebeurtenissen die zich vaak heel snel in je afspelen. Door deze met gerichte opdrachten uit te boetseren, leer je je eigen gevoelens kennen, zielsstemmingen die zijn gegrond in je organen, en de werkingen en mogelijkheden van je chakra's. Je leert paden in jezelf gaan, waardoor je ook in het dagelijkse leven meer mogelijkheden hebt om te reageren op situaties. En je groeit hierdoor innerlijk.

In deze workshop werk je zelfstandig vanuit een specifieke zintuigindruk naar je eigen binnenwereld. Na afloop bespreken we met elkaar het pallet van wat zich afspeelt in je binnenwereld, en we vergelijken dit met elkaar. Zo leer je door jezelf ook een ander beter kennen. Deze serie boetseeroefeningen vormen een basis voor zelfkennis van de opleiding Innerlijke Ontwikkeling van de Jaspis School.

Over de docent

Jaspis is een school voor innerlijke ontwikkeling, werken met elementwezens en landschapsheling. Marion Groenendal en Nicolaas de Jong verbinden in de Jaspis School esoterische tradities van oost en west met elkaar. Marion vanuit het Tibetaans boeddhisme, Reiki en de Healing Tao, Nicolaas vanuit de Kelten, Germanen, Indianen, Tempeliers en Antroposofie. Het werken met energie en levenskrachten is hun beider focus, waarvoor ze praktische werkmethoden uit oost en west hebben verbonden.

Nicolaas M. de Jong geeft opleidingen in innerlijke ontwikkeling, werken met elementwezens en landschapsheling. Hij leert je met praktische en kunstzinnige methoden hoe je jezelf innerlijk kunt ontdekken door je organen als zielewerkingen te herkennen, en je hogere zintuigen, gelegen op je chakra's, te ontwikkelen, zodat je innerlijk groeit en leert helderzien, helder horen/voelen en helder willen (intuïtie). Hier vanuit kun je jezelf en ook je omgeving helen en verder ontwikkelen. Hij werkt vanuit de astrosofie, dat is toegepaste astrologie die je in klank en ritme je binnenwereld doet beleven. Hij maakt het creatieve innerlijke kind in je wakker.

Marion werkt als practitioner en instructor in de Healing Tao, Reiki, Quantum Touch en heeft een praktijk in hypnotherapie. Hierin  werkt zij onder andere met de muziek vanuit de horoscoop, zoals dat binnen Jaspis is ontwikkeld. Heling in de meest brede zin is haar focus, waarbij zij een heel skala aan methoden toepast, zoals EFT en EMDR. Zij staat ook op het Healing Field.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Nicolaas de Jong
Organisatie: 
Jaspis School
Woonplaats: 
Rotterdam
Telefoonnummer: 
06-40228769
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Jaspis School

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling