Agnihotra ritueel

Agnihotra ritueel
Agnihotra ritueel
Miranda Huising, ECOlonie
Ceremonie

HEEL DE ATMOSFEER MET AGNIHOTRA: De oude wetenschap van pyramidevuur afgestemd op het bioritme van zonsopgang en zonsondergang. Agnihotra is heilzaam vuur dat voortkomt uit de wijze oude wetenschap die Ayurveda heet. Het is een proces waarbij de atmosfeer wordt gezuiverd door middel van een speciaal geprepareerd vuur, bij voorkeur preciés tijdens zonsopgang of zonsondergang.

In 2012 nodigden wij voor het eerst Yannick van Doorne en andere vertegenwoordigers van Ecovillage Bhrugu Aranya uit Polen uit, om hun kennis over het Agnihotra ritueel te delen met deelnemers aan het festival. In 2013 kwamen zij terug en hebben opnieuw heel veel mensen enthousiast gemaakt. In Nederland zijn er daardoor talrijke initiatieven ontstaan. Ook op ECOlonie wordt het hele jaar door, en dan met name op het terrein Forge Neuve, door Miranda Huising, het Agnihotra vuur ritueel bij zonsop- en zonsondergang gehouden.

Iedereen, ongeacht in welke levensfase, kan deze ceremonie doen en daarmee de atmosfeer helen in zijn huis of verblijfplaats. Honderdduizenden mensen over de hele wereld hebben al ondervonden dat Agnihotra stress reduceert, een heldere geest bewerkstelligt, het algehele welzijn verbetert, energie geeft en de geest liefdevoller maakt.

Op het Eigentijds Festival kun je kennismaken met dit eenvoudige, krachtige helende vuur dat vele praktische toepassingen kent voor holistische heling, biologisch tuinieren en verjonging van de omgeving. 

Het ritueel vindt plaats op Forge Neuve, met zonsopgang en zonsondergang. De tijden vind je tijdens het festival op het informatiebord.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Contactpersoon: Miranda Huising
Organisatie: 
ECOlonie

Alle activiteiten van Miranda Huising, ECOlonie

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling