TuiNa Zen Massage

In 2021 wordt het Eigentijds Festival gehouden op Ecolonie van zaterdag 26 juni t/m vrijdag 2 juli. De inhoud op deze website is op dit moment verouderd. Begin 2021 wordt deze geupdate, inschrijven is mogelijk vanaf 1 februari 2021. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen & nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 
 
Tuina Zen Massage workshop
Tuina Zen Massage workshop
Bert Bouwman, De OHM-Academy
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Elke dag zorgen voor je gezin, je werk, je relaties en sociale contacten. Dat vraagt om veel energie en kan letterlijk op je nek gaan zitten in de vorm van hoofd-, schouder- en nekpijn. De Chinese TuiNa ZEN massagetechniek kan rust brengen en de pijn weg halen, door deze opgekropte energieën te harmoniseren, de yinne en yange aspecten van de lichaamsenergie in balans te brengen en de circulatie van Qi en Bloed te bevorderen.
Deze Energie, die door het menselijk lichaam beweegt doorheen de meridianen of energiebanen, moet steeds in balans zijn. Een onbalans leidt tot pijn of ziekte.

TuiNa maakt gebruik van technieken als wrijven, drukken, kneden, draaien, kloppen, "knijpen", draaiende bewegingen etc., waarbij de therapeut zowel zijn vingers, handpalmen, knieën, voeten, vuisten en ellebogen gebruikt. Het lijkt allemaal nogal ruw en krachtig, maar als je een goede TuiNatherapeut bezig ziet, is het meer ballet dan oerdans, wat er op je lichaam plaatsvindt. En zo voelt het ook. TuiNa verbetert de gezondheid van zowel de lichaamsstructuur als van het bewegingsapparaat. Het heeft een goede invloed op het zenuwstelsel, zodat de levensenergie door het lichaam stroomt zoals het hoort. Op die manier kan pijn bestreden worden en kan ervoor gezorgd worden dat het bewegingsapparaat normaal functioneert. Daarnaast verbetert TuiNa ook de weerstand van het lichaam en verdrijft het gifstoffen uit het lichaam.

We gaan je een massage leren, waarmee je zowel met techniek als met de Qi gaat werken.

Deze workshop omvat 2 maal 2 uren. De workshops zijn niet los te volgen. 

Over de docenten

Bert Bouwman: Via de simpele spreuk uit het boeddhisme 'ben jezelf!' ben ik 25 jaar geleden begonnen de diepgang te doorgronden van het zijn. Om verbanden tussen lichaam, geest, gedachten, emoties en bewustzijn in kaart te brengen. Ik heb de Chinese Geneeskunde (TCM) Indiase geneeskunde, westerse geneeskunde, de TAO en het boeddhisme bestudeert. De Chinese geneeskunde past het best bij mij. Hier geef ik al jaren met veel plezier les in. Het mooie van TCM is de eenvoud, de kracht en de logische verbanden hoe alles met elkaar verbonden is en in de ritmiek van het universum resoneert.

Nathalie Bouwman-van Opstal: Met mijn grote passie voor dans en beweging heb ik mij de afgelopen 24 jaar bewogen in het therapeutisch veld waar beweging en ritmiek steeds de leidende vorm waren. Middels psychomotorische therapie, voetreflextherapie, TCM en cranio sacraal therapie heb ik beweging in en om ons heen als verbindend element geïntegreerd in mijn werk als therapeut en docent TuiNa ,voetreflexologie, cranio sacraal reflexologie.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Bert Bouwman
Organisatie: 
De OHM-Academy
Woonplaats: 
Arnhem
Telefoonnummer: 
06 18291560
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Bert Bouwman, De OHM-Academy

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling