Woensdag 17.00 - 17.30 uur: Modeshow van biologisch & recyclede kleding

Per 1 januari 2018 zal de informatie over het festival op deze website geactualiseerd zijn, en is het mogelijk je in te schrijven voor Eigentijds Festival 2018. Sta je niet in ons bestand, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Woensdag 17.00 - 17.30 uur: Modeshow van biologisch & recyclede kleding
Woensdag 17.00 - 17.30 uur: Modeshow van biologisch & recyclede kleding
Mathea de Koning
Overige activiteit, Duurzaamheid

Wist je dat voor één spijkerbroek en één t-shirt een halve kilo gif en 10.000 liter water wordt gebruikt?! Of dat er in Nederland 14 kilo kleding per persoon per jaar weggegooid? Totaal onnodig! Mathea de Koning ontwerpt en maakt al 30 jaar kleding. Uit dankbaarheid en respect voor de aarde gebruikt ze biologische stoffen. 

De afgelopen 17 jaar is ze ook begonnen met het vermaken en veranderen van tweedehands kleding. Haar uitdaging hierin is eigen verantwoordelijkheid te nemen voor haar afvalberg, zo hoeven er geen nieuwe producten gemaakt te worden als je van bestaande dingen al prachtige creaties kunt maken! Ze ziet kleding als een vorm van communicatie, elkaar herkennen door uiterlijke kenmerken en innerlijke houding. Leven met respect voor alles wat leef; mens, dier, aarde, en heel belangrijk met respect voor jezelf.

Tijdens de modeshow toont ze creaties die zijn gemaakt van biologisch katoen, hennep, linnen brandneten of zijde. Ook worden er tweedehands kleren geshowd. Alle creaties komen van de hand van Mathea de Koning. Na de modeshow zijn deze kledingstukken te bekijken en te koop in Het Naaiatelier 'Stof tot nadenken'.  

Tijdens het gehele festival is Het Naaiatelier geopend en is er biologsiche en tweedehands kleding te koop.  

Locatie: Strawhenge Tempel
Inschrijven is hiervoor niet nodig. 

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Mathea de Koning

Alle activiteiten van Mathea de Koning

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling