Wandelen met de Druïden

Wandelen met de Druïden
Rob ter Steege
Workshop, Mystiek

Sommige plaatsen zoals bijvoorbeeld Stonehenge spreken direct tot onze verbeelding. De dingen die er zijn, de geschiedenis, de sfeer, geeft alles tezamen ons op die plek een gevoel van verbondenheid met onszelf, de aarde en de kosmos.

Zo heeft ook de Vallée St. Martin, niet ver van Ecolonie, zichtbaar en voelbaar een spirituele oerkracht die nog steeds spreekt. Vanwege zijn ligging op het snijvlak van twee waterstromen, door zijn ruigheid en door wat er nog steeds te zien is: de 2 bronnen, de grot, de Cuveau des Fées (een grote uit steen gehouwen feeënschaal), en de gebeeldhouwde stenen uit oude tijden die van het spirituele verleden getuigen. Geen wonder ook dat op die plek nog steeds een kapel staat.

Sinds 15 jaar belevendigen wij met een groep de sfeer van deze zgn. Druïdenvallei. In de workshop tijdens het Eigentijds Festival bezoeken we de bron van de Sagona die naar het westen stroomt, met de menhir, en vervolgens gaan we naar de Druidenvallei. Daar vinden we de bron van de Madon met zijn waterstroom naar het noorden. Bronnen waren voor de Kelten heilige plekken. We bezoeken de bron en de stenen, en bij de Cuveau des Fées brengen we de sfeer dicht bij onszelf door het uitvoeren van een ritueel met live Keltische muziek een Keltische tekst. Daarna delen we deze beleving met elkaar: er is niet een waarheid, juist de bundeling van spirituele inzichten kan verdieping brengen!

Aanvullend is er een schildermiddag waarin we een opdracht uit deze wandeling kunnen uitwerken. Hierin kunnen we onder begeleiding onze ervaringen uitwerken, verdiepen en uitwisselen. Schilderervaring is niet nodig, de materialen zijn aanwezig.

Je kan ook alleen de wandeling doen. 

Wordt gehouden op:Over de docent

Rob ter Steege doceert kunstgeschiedenis, kunst en muziek. Al 30 jaar geeft hij als verteller, kunstenaar en musicus workshop die de spirituele intuïtie versterken. Daarbij maakt hij vaak gebruik van oude en gnostieke mystieke teksten die hij combineert met de beleving van muziek en stilte. Hij werkt al 15 jaar op Ecolonie en op het Eigentijds festival.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Rob ter Steege
Woonplaats: 
Eindhoven
Telefoonnummer: 
06-38180332
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Rob ter Steege

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling