Schilderworkshop: Jouw beeld van de I Ching.

Het wiel van Tao zoals gebruikt in China.
Rob ter Steege
Workshop, Mystiek

Niet iedereen kent de I Ching. Maar ook de organisatoren van het Eigentijds Festival maakten gebruik van dit boek om hun koers te bepalen. De I CHING is het boek der veranderingen – op deze aarde is immers alles veranderlijk! De energieën verschillen per situatie. Het boek geeft als antwoord op je persoonlijke vraag een beeld over hoe de energieën in jouw persoonlijke geval op jouw persoonlijke situatie inwerken.

Moet je iets doen of niet doen, en vooral HOE moet je het doen! In het geval van het festival was het 'het water boven het land". Energieën zijn dynamische krachten. Door ze te schilderen op de manier waarmee Rob ter Steege hier al 15 jaar zijn workshops geeft, werk je met die energieën en leer je ze te begrijpen. En zo leer je je situatie beter begrijpen.

Je wordt begeleid met het formuleren van een goede eigen vraag (die je gewoon voor jezelf kunt houden) het werpen van de I Ching en het kiezen van het beeld, en vervolgens met het schilderen. Je krijgt nooit een Ja-of-nee antwoord, want dan kun je net zo goed kop of munt werpen. Daarom is het schilderen zo belangrijk: al schilderend leer je begrijpen !

Schilderervaring is niet nodig, alle benodigde materialen staan klaar.

Wordt gehouden op:

  • Zondagavond: [157] Schilderworkshop: Jouw beeld van de I Ching.
  • Maandagochtend: [158] Schilderworkshop: Jouw beeld van de I Ching.


Over de docent

Rob ter Steege doceert kunstgeschiedenis, kunst en muziek.  Al 30 jaar geeft hij als verteller, kunstenaar en musicus workshop die de spirituele intuïtie versterken.  Daarbij maakt hij vaak gebruik van oude en gnostieke mystieke teksten die hij combineert met de beleving van muziek en stilte . Hij werkt al 15 jaar op Ecolonie en op het Eigentijds festival.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Rob ter Steege
Woonplaats: 
Eindhoven
Telefoonnummer: 
06-38180332
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Rob ter Steege

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling