Kelten: Wie waren de Druïden?

Kelten en Druïden
Rob ter Steege
Lezing, Mystiek

Hoewel de meest mensen bij de Kelten vooral aan Ierland en Schotland denken, is juist hier, in Frankrijk en Midden-europa, 1000 jaar lang het kerngebied van de Kelten geweest. Tot ze werden verdreven door de Romeinen en hun heil zochten in de westelijke gebieden. Voor de Kelten was de natuur, en daarin vooral de voedende (vrouwelijke) energie, belangrijk.

Ze lieten geen stenen monumenten achter, en geen geschreven teksten. Maar dat zijn niet de enige redenen dat we er weinig van weten. De materialistische krachten van de later tijden hadden liever dat de herinnering aan de Kelten voorgoed van de aardbodem verdween.

Maar de verhalen, en de tekenen van de aarde, zijn onuitwisbaar. Daarom gaat deze lezing grotendeels in verhaalvorm. Want Druïde- zijn is geen stempel of status maar een beleving die we gezamenlijk kunnen delen. Met live muziek en zang.

Op de Schildermiddag 'de Druïde in jou' kun je eventueel je ervaringen uitschilderen. 

Door wie

Rob ter Steege doceert kunstgeschiedenis, kunst en muziek. Al 30 jaar geeft hij als verteller, kunstenaar en musicus workshops die de spirituele intuïtie versterken. Daarbij maakt hij vaak gebruik van oude en gnostieke mystieke teksten die hij combineert met de beleving van muziek en stilte. Hij werkt al 15 jaar op Ecolonie en op het Eigentijds festival.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Rob ter Steege
Woonplaats: 
Eindhoven
Telefoonnummer: 
06-38180332
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Rob ter Steege

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling