Natuurlijk bouwen met leem en stro

Per 1 januari 2018 zal de informatie over het festival op deze website geactualiseerd zijn, en is het mogelijk je in te schrijven voor Eigentijds Festival 2018. Sta je niet in ons bestand, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Natuurlijk bouwen met leem en stro
Jos Buyze en Anja de With
Workshop, Duurzaamheid

Dit jaar wordt er een extra compost toilet wordt gebouwd. In deze workshops wordt er met name aandacht besteed het werken met stro en leem. Deze workshop wordt geleid door Jos Buyze en Anja de With, een nieuwe generatie natuurlijke bouwers die ook verantwoordelijk waren voor de bouw van de hexagons.

Dit project biedt aan maximaal 2 personen per dagdeel de kans mee te werken en leren. Lekker werken met je handen (in de stro en leem) en praktisch bezig zijn, terwijl je onder begeleiding van Jos en Anja meer leert over natuurlijk bouwen.


PS. Vorig jaar werd op het festival de aanzet gegeven voor de bouw van twee prachtige gekoppelde hexagons gebouwd, van stro en leem. Dat hele bouwproces kun je bekijken op de website www.waiworrie.eu

Wordt gehouden op:Over de docenten

Jos en Anja laten zíen dat het anders kan, dat we 'natuurlijk' kunnen bouwen, in samenwerking mét de aarde, met wat ons gegeven wordt, in plaats van de aarde uit te putten en te vervuilen. Na het festival van vorig jaar zijn zij de hele zomer door gegaan met de bouw van de hexagons. Tientallen gasten hebben in die maanden kunnen kennismaken met hun werkwijze en ook meegeholpen.

"Andere mensen ontmoeten, ideeën uitwisselen, waardoor het bewustzijn groter wordt, het bewust zijn dat we onze aarde moeten koesteren. Dát is waarom wij dit doen." zeggen Jos en Anja. " En natuurlijk ook omdat samen bouwen een band schept, voldoening geeft... Mensen een plek geven om te zíjn, hoe belangrijk en mooi is dat niet? "

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Jos Buyze en Anja de With
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Jos Buyze en Anja de With

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling