Thaise Massage

Thaise Massage
Cleo Tjitrodipo, Kesuwon
Individuele behandeling

In Azië vind je zowel jong als oud met regelmaat bij de masseur. Het is een onderdeel van het dagelijks leven. In Thailand weten ze al eeuwen dat veel van onze dagelijkse lichamelijke klachten voortkomen uit vastzittende spanning in het lichaam. De technieken van Thaise massage zijn erop gericht deze klachten te verhelpen, maar vooral ze te voorkómen.

Door regelmatig een Thaise massage te nemen, voorkom je dat spanning zich langdurig vastzet in je spieren en bindweefsel. Dit zorgt ervoor dat je lichaam in goede conditie blijft. Thaise massage maakt gebruik van acupressuur en strekkingen.

Thaise massage werkt niet alleen op spieren en bindweefsel, maar maakt ook gebruik van de energielijnen die door het lichaam lopen. Deze lijnen worden de SEN-lijnen genoemd. Ze zijn te vergelijken met de meridianen in de Chinese geneeskunst of de nadi’s in Yoga en Ayurveda. Door deze energielijnen via drukpunten te activeren, wordt de energie in je lichaam in balans gebracht en gestimuleerd. Door gebruik te maken van de energielijnen worden alle spieren en organen aangesproken.

Ook door middel van reflexologie (drukpunten op voeten/handen/gezicht) wordt het lichaam gestimuleerd.

Behandeling wordt gedaan over de kleding.  

Door wie

Een gecertificeerde, ervaren massagetherapeut en docent met meer dan 10 jaar professionele ervaring in massage en lichaamswerk. De naam 'Kesuwon' komt voort uit Cleo's Javaanse roots: het betekent namelijk 'dankbaarheid' in het Javaans. Masseren is Cleo Tjitrodipo met de paplepel ingegoten. Hij groeide op in de culturele smeltkroes van Suriname, in de Javaanse traditie van "Kejawen". Hierin komen islamitische (soefi) invloeden en animistische, hindoe- en boeddhistische elementen samen. Zodra een kind kan lopen, wordt het geleidelijk ingewijd in de wijze van masseren ("Pijit") door over het lichaam van zijn (groot)ouders te lopen. Zo werden deze traditie en technieken generaties lang van (groot)ouder op kind doorgegeven. Met deze achtergrond was het voor Cleo een logische stap om van massage zijn beroep te maken. Hij heeft een 4 jarige (HBO) opleiding afgerond aan de “Akademie voor massage en beweging” in Amsterdam. Daar heeft hij zich een breed scala aan technieken eigen gemaakt, zoals Esalen massage, Deep tissue, Rolfing, Pulsing, Trigger point en Joint movement. Later heeft hij zich verder gespecialiseerd in Traditionele Thaise Massage (Nuad Bo Rarn) en Ruesi Dat Ton, in Amsterdam en Chiang Mai. Als massagetherapeut heeft hij ook ruime ervaring in het behandelen van yogadocenten, yogabeoefenaars en dansers.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Cleo Tjitrodipo
Organisatie: 
Kesuwon
Woonplaats: 
Amsterdam
Telefoonnummer: 
+316 133 52 964
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Cleo Tjitrodipo, Kesuwon

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling