Thai Massage

Thai Massage
Thai Massage
Somatic People
Individuele behandeling, Persoonlijke ontwikkeling

Neem een thaise massage ter ontspanning en revitalisering. Door middel van yoga stretches en acupressuur wordt u helemaal behandeld. Thai massage werkt zonder olie en is volledig gekleed.

In Azië vind je zowel jong als oud met regelmaat bij de masseur. Het is een onderdeel van het dagelijks leven. In Thailand weten ze al eeuwen dat veel van onze dagelijkse lichamelijke klachten voortkomen uit vastzittende spanning in het lichaam. Deze kan ontstaan door het voortdurend herhalen van dezelfde handelingen of steeds in dezelfde houding zitten. Ook stress zorgt voor verkramping van de spieren en levert daardoor lichamelijke klachten op.

De technieken van Thaise massage zijn erop gericht deze klachten te verhelpen, maar vooral ze te voorkómen. Door regelmatig een Thaise massage te nemen, voorkom je dat spanning zich langdurig vastzet in je spieren en bindweefsel. Dit zorgt ervoor dat je lichaam in goede conditie blijft. Thaise massage maakt gebruik van diverse strekkingen. Omdat de ontvanger zelf passief is en de masseur de strekking uitvoert, is het effect anders dan wanneer je zelf bijvoorbeeld actief yogastretches doet. Ook als je zelf yogabeoefenaar bent, zul je merken dat passieve strekkingen in sommige gevallen veel effectiever werken. Dit komt doordat je lichaam deze dieper toe kan laten. 

Sommige effecten kun je alleen maar bereiken door middel van passieve strekking. Thaise massage werkt niet alleen op spieren en bindweefsel, maar maakt ook gebruik van de energielijnen die door het lichaam lopen. Deze lijnen worden de SEN-lijnen genoemd. Ze zijn te vergelijken met de meridianen in de Chinese geneeskunst of de nadi’s in Yoga en Ayurveda. Door deze energielijnen via drukpunten te activeren, wordt de energie in je lichaam in balans gebracht en gestimuleerd. Door gebruik te maken van de energielijnen worden alle spieren en organen aangesproken. Ook door middel van reflexologie (drukpunten op voeten/handen/gezicht) wordt het lichaam gestimuleerd.  

Thai massage is volledig gekleed, het is een massage zonder gebruik van olie, dus de bezoeker kan zijn eigen kleding aan houden. Waar nodig is het mogelijk om een thaise broek van ons te lenen om zich comfortabel te voelen. De massage is therapeutisch en ontspannend, is volkomen fatsoenlijk en beleefd - het heeft dus niks met 'happy ends' te maken.   

 

Door wie

Somatic People is de samenwerking tussen Robin Berkelmans, Tessa Overmars en Cleo Tjitrodipo. Lichaamswerk en bewustzijnsgroei is de verbindende factor - op het gebied van chi kung, meditatie, somatics, yoga en massage - en zij willen graag hun kennis en kunde delen met diegenen die daar geinteresseerd in zijn en zichzelf daarin willen ontwikkelen. Daarnaast biedt Somatic People massage behandelingen aan op het healingveld.   

Cleo Tjitrodipo is een gecertificeerde en ervaren massagetherapeut en docent met meer dan 10 jaar professionele ervaring in massage en lichaamswerk. Masseren is Cleo Tjitrodipo met de paplepel ingegoten. Hij groeide op in de culturele smeltkroes van Suriname, in de Javaanse traditie van "Kejawen". Zodra een kind kan lopen, wordt het geleidelijk ingewijd in de wijze van masseren ("Pijat") door over het lichaam van zijn (groot)ouders te lopen. Met deze achtergrond was het voor Cleo een logische stap om van massage zijn beroep te maken. Hij heeft een 4 jarige (HBO) opleiding afgerond aan de "Akademie voor massage en beweging" in Amsterdam. Daar heeft hij zich een breed scala aan technieken eigen gemaakt, zoals Esalen massage, Deep tissue, Rolfing, Pulsing, Trigger point en Joint movement. Later heeft hij zich verder gespecialiseerd in Traditionele Thaise Massage (Nuad Bo Rarn) en Ruesi Dat Ton, in Amsterdam en Chiang Mai. Hierin geeft hij ook lessen en workshops binnen en buiten Amsterdam. Als massagetherapeut heeft hij ruime ervaring in het behandelen van yogadocenten, yogabeoefenaars dansers en beoefenaars van de martiale kunsten. www.kesuwon.com

Tessa Overmars geeft behandelingen, workshops en cursussen in Thai Massage, en is tevens werkzaam als Yogadocent. Zij heeft diverse opleidingen gevolgd in binnen- en buitenland in Yoga, Thai Massage en Coaching. In de Thai Massage heeft zij een mooie aanvulling op haar yogalessen gevonden. Bij Thai Yoga Massage komen massage, yoga, ademhaling en meditatie op een bijzondere manier samen. Tessa deelt dit graag met anderen en wil hen helpen weer in balans te komen, om hun lichaamsbewustzijn te vergroten en lichaam en geest te verbinden. http://www.yarayoga.nl

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Robin Berkelmans
Organisatie: 
Somatic People
Woonplaats: 
Den Bosch
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Somatic People

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling