Maak je Eigen Medicinale Tincturen

In 2021 wordt het Eigentijds Festival gehouden op Ecolonie van zaterdag 26 juni t/m vrijdag 2 juli. De inhoud op deze website is op dit moment verouderd. Begin 2021 wordt deze geupdate, inschrijven is mogelijk vanaf 1 februari 2021. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen & nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 
 
Maak je Eigen Medicinale Tincturen
Marry Foelkel, Marrys educatie en kruiden
Workshop, Duurzaamheid

Tincturen kunnen worden gebruikt om wortels of bladeren te bereiden.  Ze bevatten naast water ook drinkbare alcohol om de ingrediënten uit de kruiden te halen die anders niet vrij zouden komen.

Bekende tincturen voor professioneel gebruik zijn o.a. de tincturen van Dr. Vogel. Een tinctuur voor inwendig gebruik wordt altijd bereid met drinkbare alcohol. De plantensappen zullen de alcohol verdunnen, daarom gebruiken we steeds een drinkbare alcohol van 40% tot 50%, bijv. jenever, gin, brandewijn, wodka.

Eigen bijdrage voor het maken van de Zweedse kruidenelixer. 

Over de docent

Tuinderdochter Marry Foelkel, opgegroeid tussen het groen, kwam tijdens een reis door Canada bij toeval in contact met een Indiaanse kruidenvrouw. Die leerde haar hoe ze medicinale thee kon maken, speciaal bedoeld om zieke mensen snel op krachten te brengen. Voornamelijk door deze ervaring ontstond haar belangstelling voor de toepassing van kruiden en de medicinale eigenschappen van planten. Terug in Nederland gaf ze haar ervaringen een stevige theoretische basis door de opleidingen tot dieetkok, maatschappelijk werk en orthomoleculaire voedingsleer te volgen.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Marry Foelkel
Organisatie: 
Marrys educatie en kruiden
Woonplaats: 
Beekbergen
Telefoonnummer: 
0555061391
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Marry Foelkel, Marrys educatie en kruiden

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling