Zweethut; Een kleine dood en een nieuw begin.

Per 1 januari 2018 zal de informatie over het festival op deze website geactualiseerd zijn, en is het mogelijk je in te schrijven voor Eigentijds Festival 2018. Sta je niet in ons bestand, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Zweethut; Een kleine dood en een nieuw begin.
Gerard Blacquiere, Boda
Workshop, Mystiek

Van de windrichtingen is het noorden, waar de zon niet komt, symbool van de dood. Of beter van de overgang. In het donker van de aarde hut leggen we het zaad van de zon. Hieruit komt een levenskrachtige nieuwe cyclus voort.

De zweethut reinigt lichaam en geest. Het ritueel kan een einde betekenen van de ballast die we meedragen. Het is een krachtig middel om een oude huid af te leggen en de spirituele verbinding te herstellen.


Aan het ritueel gaat een voorbereiding vooraf. Met beweging, meditatie en informatie. Ieders inbreng in van wezenlijk belang. Het gaat niet om uiterlijk vertoon maar om innerlijke kracht. Die ook te vinden is bij de bomen, stenen, water, aarde, dieren...

Voor je de zweethut in gaat eet en drink je weinig. Met een groot vuur worden stenen verwarmd. Bij het vuur kunnen er gebedszakjes gemaakt worden. De vuurman of -vrouw blijft buiten om de hete stenen te brengen en als middelaar tussen binnen en buiten. Dan gaan we in badjas of grote handdoek naar binnen. Tijd wordt een relatief begrip.
De schildpad is oersymbool voor aarde donkere hut. Zij vormt met haar schild de baarmoeder waarin we met hete stenen stukjes zon brengen. Je wordt uitgenodigd om woord, klank en stilte te delen. Eén met de oerkracht.

Vanaf 1991 begeleid Gerard Blacquiere zweethutten uit ervaringen met o.a. Lame Deer en Sun Bear.

We wandelen van het kleine boa naar Forge Neuve. Het duurt van 10.00 uur tot ongeveer 19.00 uur.

Let op! 
Het is absoluut af te raden om na een dag zweethutten nog een een avond workshop te doen. Een zweethut is echt een intensief gebeuren Letterlijk los van plaats en tijd.

Wordt gehouden op:

  • Maandagochtend: [064] Zweethut 1; Een kleine dood en een nieuw begin.
    De zweethut duurt van 10.00 uur tot ongeveer 19.00. Selecteer daarom ook de middag workshop nummer 65. Het is af te raden om na een dag zweethut nog een avondworkshop te volgen.
  • Maandagmiddag: [065] Zweethut 1; Een kleine dood en een nieuw begin.
    De zweethut duurt van 10.00 uur tot ongeveer 19.00. Selecteer daarom ook de ochtend workshop nummer 64. Het is af te raden om na een dag zweethut nog een avondworkshop te volgen.
  • Donderdagmiddag: [067] Zweethut 2; Een kleine dood en een nieuw begin.
    De zweethut duurt van 10.00 uur tot ongeveer 19.00. Selecteer daarom ook de ochtend workshop nummer 66. Het is af te raden om na een dag zweethut nog een avondworkshop te volgen.


Over de docent

Gerard Blacquière kreeg les van verschillende indiaanse medicijnmensen zoals Lame Dear en Sun Bear. Hij deelt zijn inspiratie via oerdans en percussie maar hij heeft vele passies zoals vuurtje stoken, bouwen, archeologie en liefde voor alles wat leeft. Gerard begeleidde tientallen spirituele reizen naar Egypte, Ierland, Nepal en Tibet. Hij ontwikkelde de oerdansopleiding en begeleidt intensieve natuurretraites. Gerard woont in de Belgische Ardennen in centrum Boda.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Gerard Blacquiere
Organisatie: 
Boda
Woonplaats: 
Heyd
Telefoonnummer: 
+32 86499928
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Gerard Blacquiere, Boda

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling