Tantrische bliss: waar seksuele energie en meditatie samen smelten.

Tantrische bliss: waar seksuele energie en meditatie samen smelten.
Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden, Tantratraining
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Een nieuwe, diepgaande en speelse workshop. Een workshop met actieve meditaties, alleen, samen en in de groep. Waar je kunt ervaren hoe seksuele extase en meditatie kunnen samen smelten in dans, ademen, bewegen en aanraken. Wij geven uitleg en betekenis tijdens de oefeningen, zodat je het in je dagelijks leven met je mee kunt nemen. 
(Naakt is een mogelijkheid, je bepaalt zelf je grenzen. Geen seksuele oefeningen).

In deze workshop beginnen we met het creëren van een veilige omgeving. We onderzoeken zoals altijd in onze workshops het verlangen: wat is het punt waar niets moet en alles mogelijk is? Hoe kun je in balans zijn, hoe kun je kiezen voor een houding van liefdevolle aandacht?

Vervolgens onderzoeken we hoe je als het spannender wordt toch nog steeds in meditatie kunnen blijven. Dat begint met aandacht voor de partnerkeuze vanuit balans en liefdevolle aandacht.
In een individuele meditatie ga je contact maken met je levensenergie, je seksuele energie. Vervolgens word je uitgenodigd om te onderzoeken hoe je deze met een partner kunt versterken, in die vorm en op die afstand die voor jullie op dit moment echt in contact voelt. Je kunt elkaar verleiden met een (gedeeltelijke) striptease, vervolgens je kunt de energie versterken in een intieme ademoefening en andere tantrische rituelen.

Ook word je uitgenodigd om als experiment te onderzoeken, of je 5 minuten ‘verlicht’ kunt leven, zonder oordelen, voorbij zin of geen zin, als een keuze. Je mag je energie en aanraking delen in de groep, opnieuw vanuit balans en liefdevolle aandacht, in jouw vorm en binnen jouw grenzen.

Wordt gehouden op:

  • Vrijdagmiddag: [075] Tantrische bliss: seksuele energie en meditatie versmelten.


Over de docenten

Jan den Boer (1960) studeerde bouwkunde en filosofie en deed een driejarige opleiding in Postural Integration therapie. Hij volgde vele trainingen in Tantra en Boeddhisme. Jan werkt als een Tantra trainer en therapeut, als projectmanager en als schrijver. Hij geeft Tantra trainingen sinds 1994. Sinds 2004 organiseert hij elk jaar een eendaags Tantra Festival. Jan schreef verschillende boeken en vele artikelen over Tantra. Hij deelt zijn rijke ervaring in een Tantra training met een doordacht programma, gebaseerd op een verscheidenheid van tantrische tradities, het Boeddhisme en de wetenschap. 

Caroline van Wijngaarden (1963) deed MBO en HBO Maatschappelijk Werk en Post Graduate Rationeel Emotieve Therapie (RET). Ze volgde een aantal opleidingen op het gebied van persoonlijke groei en tantra. Voor Caroline is Tantra een manier van leven, in haar liefdesrelatie met Jan en het dagelijks leven. "Tantra is voor mij een onderzoek naar het verlangen. Door te mediteren op het verlangen kun je hier steeds vrijer in bewegen, en leren leven vanuit liefdevolle vriendelijkheid."

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Jan den Boer en Caroline van Wijngaarde
Organisatie: 
Tantratraining
Woonplaats: 
Vleuten
Telefoonnummer: 
0031-620455946
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden, Tantratraining

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling