Sensuele Bevrijding door Oriëntaalse Dans


De informatie op deze pagina is verouderd. Vanaf 1 januari zal je op de website de informatie vinden over het Eigentijds Festival 2019 in Vierhouten. Sta je niet in ons bestand, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Sensuele Bevrijding door Oriëntaalse Dans
Sensuele Bevrijding door Oriëntaalse Dans
Djenna van der Vliet
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Meeslepende ritmes en melodieën 'set the mood' voor deze mystieke en sensuele dansvorm. Enkele simpele basisbewegingen helpen je om helemaal in de sfeer te komen. Het bewegingsvocabulaire van de oriëntaalse dans wordt stap voor stap verkend aan de hand van enkele zogeheten isolaties, de onafhankelijke bewegingen van verschillende lichaamsdelen, typerend voor deze dans. Hiermee kun je zelf naar je eigen mogelijkheden variëren en combineren. Zodoende groeit je zelfvertrouwen met deze dans, en wordt het meer en meer eigen en komt er ruimte om je sensualiteit te uiten. Daarom werken wij niet met een choreografie, maar gaan we liever meteen improviseren, puur vanuit gevoel: jouw eigen gevoel.

Ook onderdeel van deze workshop is de kennismaking met de onmisbare voile: vederlicht en windgevoelig, teder, speels en expressief.

Om dieper in het gevoel van deze dans te komen is er een vervolg workshop. Draag bij voorkeur gemakkelijke soepele kleding. slofjes of dikke sokken. Eventueel een lange of zwierige rok. Heup-sjaaltjes en voiles liggen klaar voor gebruik. Beide workshops worden af en toe live begeleid op de Indiase tabla, naast cd's. Tenslotte bestaat de mogelijkheid om buiten de workshops met Djenna samen een choreografie te creëren.

Wordt gehouden op:Djenna van der Vliet

Djenna van der Vliet (1954), werd op jonge leeftijd gepassioneerd en gefascineerd door de muziek, kunstvormen, kleuren, smaken en geuren van het Midden Oosten. Uiteindelijk via de Kunstakademie, internationale volksdans, jazzdans, flamenco, yoga en de vijf ritmes, kwam Djenna rond haar 45e uit bij de orientaalse dans. 

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Djenna van der Vliet
Organisatie: 
Sensuele Bevrijding door Oriëntaalse dans
Woonplaats: 
Roosendaal

Alle activiteiten van Djenna van der Vliet

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling