Mindful masseren

Mindful masseren
José van de Wouw, Balans Massagepraktijk Utrecht
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Masseren is meer dan het toepassen van massagetechnieken. De kwaliteit van de aanraking, de houding (innerlijk en uiterlijk) van de masseur en diens afstemming op de gemasseerde bepalen voor een groot deel het effect van de massage. In deze workshop leer je ontspannende massagetechnieken voor rug, nek en schouders én je leert hoe je de ander zo kunt aanraken dat deze zich onder jouw handen kan ontspannen. 

De workshop begint met enkele mindful (bewegings)oefeningen. Daarna geef je elkaar een massage. Respect, een liefdevolle houding en plezier in het masseren zijn belangrijke ingrediënten van de workshop. Immers, hoe prettiger jij je voelt terwijl je masseert, hoe beter de ander zich kan ontspannen. Zo wordt de massage een wisselwerking van geven en ontvangen en kunnen beiden de heilzame werking ervan ervaren.

Meenemen: 2 grote handdoeken, 1 dunne doek voor over je heen, makkelijk zittende kleding.

Wordt gehouden op:

  • Maandagochtend: [102] Mindful masseren
    Meenemen: 2 grote handdoeken, 1 dunne doek voor over je heen, makkelijk zittende kleding.


Over de docent

Ik vind het heerlijk om mensen (aan) te raken en ze kennis te laten maken met de taal van het lichaam. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk respectvolle aanraking is om je veilig te kunnen voelen en je over te kunnen geven aan (de handen van) een ander. Daarom voelen hoogsensitieve personen zich vaak wonderbaarlijk snel vertrouwd bij mij. In 1998, na het afronden van de opleiding Integratieve Massage, heb ik Massagepraktijk Balans opgericht. Sindsdien geef ik individuele massages, cursussen en workshops op het gebied van massage, Reiki en klankschalen in Utrecht en omgeving en massage-wandelvakanties in het buitenland.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
José van de Wouw
Organisatie: 
Balans Massagepraktijk Utrecht
Woonplaats: 
Utrecht
Telefoonnummer: 
06-17434975
E-mailadres: 

Alle activiteiten van José van de Wouw, Balans Massagepraktijk Utrecht

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling