De blote voetendokter onderweg

De blote voetendokter onderweg
De blote voetendokter onderweg
Saskia Nieboer, De Groene Zon
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Eenvoudige klachten behandelen met hulp van kruiden uit de natuur? Op deze speciale wandeling leer je verschillende kruiden kennen en toepassen als kompres, druppels, verbandje etc. Om nooit te vergeten...

Veel geneesmiddelen groeien om je heen. Net als de Chinese blote-voeten-dokters leer je een aantal klachten te behandelen met middeltjes dierect uit de natuur. Hoe maak je een kruidenkompres voor een vieze wond, hoe behandel je ter plekke een insectensteek, hoofdpijn, oorpijn, een verzwikking, diarree etc? We gaan op pad en ontdekken de natuur als apotheek. Met een paar simpele hulpmiddeltjes zoals een zakmes en een zakdoek erbij kom je al een heel eind. Leuk om te leren, handig om te weten... voor thuis en op reis.

Wordt gehouden op:Over de docent

Kruiden zijn geweldige levende wezens. Het is mooi om ze te leren kennen en toepassen. Al 33 jaar geef ik les over de geneeskracht van kruiden en hoe ze je kunnen helpen om gezond te blijven.  En altijd weer ben ik onder de indruk van hun trouwe hulp. Ooit begon ik als verpleegkundige en was verbaasd hoe weinig actief onze patiënten bij hun genezing betrokken waren. Kruiden betekenden voor mij een openbaring; ze groeien overal om ons heen, je kunt ze zelf leren kennen en toepassen en ze werken vaak geweldig goed! Ik vind het leuk om mijn ervaring met jou te delen!

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Saskia Nieboer
Organisatie: 
Kruidenstudiecentrum De Groene Zon
Woonplaats: 
Groningen
Telefoonnummer: 
050-5491848
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Saskia Nieboer, De Groene Zon

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling