** Indonesisch Animisme en de Bezielde Wereld van het Natuur Orakel

** Indonesisch Animisme en de Bezielde Wereld van het Natuur Orakel
Stichting Aliran Tenaga Dalam
Workshop, Mystiek

Geannuleerd ivm verplaatsing festival naar 22 t/m 29 augustus 2020.  In deze workshop worden wij meegenomen naar de bezielde wereld van Indonesië. Indonesië geldt als het grootste moslimland van de wereld, echter past het merendeel van de Indonesische bevolking naast de kennis en levenswijze van de Islam, het oeroude animisme nog steeds toe in het dagelijkse leven. Het Indonesisch animisme biedt antwoorden op vele vragen en biedt inzicht actuele zaken.

Animisme is het besef dat alles in de natuur bezield is. De Indonesiër gelooft van oudsher dat al wat zich in de natuur bevindt, bezield is met een energie (jiwa). Omdat deze energieën zich voor of tegen je kunnen keren, is het zaak deze gunstig te stemmen middels daarvoor bedoelde rituelen (upacara).

Binnen het Indonesisch animisme wordt de natuur gezien als een groot orakel (peramal alam). De Bezielde natuur wereld van de Indonesier biedt antwoorden op veel gestelde vragen. Alles op deze aarde is natuur, en het natuur orakel bevindt zich namelijk in jezelf.

Het natuur orakel zal ons antwoorden geven op onze vragen. In deze workshop gaan wij de natuur in. Wij nemen de tijd en de ruimte om onze eigen natuur te herontdekken. Gedurende de wandeling maken wij ons eigen orakel van natuurlijke materialen en leren ermee te werken.

Over de docent

Rich Eduard de Tenaga heeft ruim 30 jaar ervaring in het delen van het Energiewerk van zijn Javaanse voorouders (West- & Midden-Java ). Op een educatieve en creatieve manier combineert Rich het oeroude Indonesisch animisme met het traditionele Javaanse energiewerk (ilmu kebatinan). Als grondlegger van de Aliran Tenaga Dalam (de stroming van innerlijke kracht) organiseert hij diverse educatieve programma's in binnen- en buitenland. Rich is voorzitter van Stichting Aliran Tenaga Dalam, een organisatie die het immaterieel erfgoed van Java bewaakt en deelt. De natuur en alles wat zich in de natuur bevind is zijn inspiratiebron van kennis. Zijn motto is dan ook "(her)ontdek de natuur in jezelf".

 

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Rich Eduard de Tenaga
Organisatie: 
Stichting Aliran Tenaga Dalam
Woonplaats: 
Arnhem
Telefoonnummer: 
0629247113
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Stichting Aliran Tenaga Dalam

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling