Boekbinden van handgeschept papier


De informatie op deze pagina is verouderd. Vanaf 1 januari zal je op de website de informatie vinden over het Eigentijds Festival 2019 in Vierhouten. Sta je niet in ons bestand, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Boekbinden van handgeschept papier
Boekbinden van handgeschept papier
Jeltje Scholte
Workshop, Duurzaamheid

Geef je oude papier een tweede leven, maak luxe handgeschept papier en bind het in in een persoonlijk boek/journaal. Deze workshop bestaat uit twee delen. De eerste workshop draait om het zelf maken van handgeschept papier. Tijdens het tweede deel gebruik je het papier dat je hebt gemaakt om je eigen boek te binden.

 

Je gaat aan de slag met papierpulp en een schepraam. Als je de slag van het papierscheppen te pakken hebt kun je je uitleven met verschillende soorten materialen om je papier nog persoonlijker te maken. Het papier wordt te drogen gehangen. In het tweede deel van de workshop ga je het inbinden met een keuze uit verschillende technieken.

Wordt gehouden op:

  • Donderdagavond: [089] Boekbinden van handgeschept papier (deel 1 van 2)
    Deel 1 van een serie van 2. Deze workshop is ook los te volgen.
  • Vrijdagmiddag: [090] Boekbinden van handgeschept papier (deel 2 van 2)
    Deel 2 van een serie van 2. Deze workshop is niet los te volgen, kies ook workshop nummer 89.


Over de docent

Als kind was ik al bezig met het plukken en drogen van allerlei kruiden en wilde planten. Later kocht ik veel kruidenboeken en ging ik allerlei kruidenmiddelen zelf maken. Ik volgde verschillende kruidenopleidingen, een aromatherapieopleiding, een docentenopleiding en veel meer. Ik ontdekte steeds meer dingen die je eenvoudig of minder eenvoudig zelf kunt maken van natuurlijke of gerecyclede materialen. Dat moest iedereen weten vond ik dus ik ging workshops geven. Nog regelmatig ontdek ik weer nieuwe dingen die ik verwerk in nieuwe workshops over aromatherapie, kruiden of papier scheppen. 

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Jeltje Scholte
Woonplaats: 
Dwingeloo
Telefoonnummer: 
06-34647420
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Jeltje Scholte

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling