Cosmetische Guasha


De informatie op deze pagina is verouderd. Vanaf 1 januari zal je op de website de informatie vinden over het Eigentijds Festival 2019 in Vierhouten. Sta je niet in ons bestand, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Cosmetische Guasha
Cosmetische Guasha
Bert Bouwman, De OHM-Academy
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Guasha (刮痧) betekent het schrapen van de huid. De Guasha Gezichtsmassage is zeer heilzaam die zijn wortels heeft in de Chinese geneeskunde. Nu in de 21st eeuw wordt Guasha steeds vaker gebruikt in het gelaat, om de huid jong te houden zonder gifstoffen, injecties of medicatie is het een van de natuurlijkste manieren om de huid stralend en jong te houden.

Wanneer kan je Guasha toepassen in jouw behandeling? 
Bij elke behandeling waar je de doorbloeding wilt stimuleren om de afvalstoffen wilt afdrijven en collageen stimuleren kun je kiezen om Guasha toe te passen in een gezicht behandeling of massage deze subtiele schraap techniek kan ook worden toegepast voor cosmetische doeleinde of klachten die gerelateerd zijn op het hoofd. 

Cosmetisch: Verbetert het absorptievermogen, gladstrijken van fijne lijntjes en rimpels, verbeterd te teint van de huid, verminderen van pigmentatie, donkere kringen / wallen / gezwollen ogen. Verheft verslapping van de huid om soepeler/ steviger te maken. 
Hoofd gerelateerde klachten: Hoofdpijnen, oogklachten, chronische bijholte-ontstekingen.   

Wat leer jij tijdens de Guasha workshop? 
Tijdens deze 2 delige workshop leer jij de Guasha technieken op het gezicht, nek en decolleté toe te passen om huid jong te houden en voor hoofd gerelateerd klachten. Voor de workshop gebruiken we de Guasha schraap steen en geen apparatuur. Je leert vaardigheden zoals het stimuleren van de acupunctuurpunten/meridianen om op het gezicht en de technieken om de gezicht contouren te liften en ontspannen.  

Deze workshop omvat 2 maal 2 uren. De dagdelen zijn niet los te volgen. 

Wordt gehouden op:

  • Maandagavond: [024] Cosmetische Guasha (deel 1 van 2)
    Deel 1 van een serie van 2. Deze workshop is niet los te volgen, kies ook workshop nummer 25.
  • Dinsdagmiddag: [025] Cosmetische Guasha (deel 2 van 2)
    Deel 2 van een serie van 2. Deze workshop is niet los te volgen, kies ook workshop nummer 24.


Over de docent

Via de simpele spreuk uit het Boeddhisme 'ben jezelf!' ben ik 25 jaar geleden begonnen de diepgang te doorgronden van het zijn. Om verbanden tussen lichaam, geest, gedachten, emoties en bewustzijn in kaart te brengen, heb ik Chinese Geneeskunde (TCM), Indiase geneeskunde, westerse geneeskunde, de TAO en het boeddhisme bestudeert. Chinese geneeskunde past het best bij mij en ik geef hier al jaren met veel plezier les in. Het mooie van TCM is de eenvoud, de kracht en de logische verbanden hoe alles met elkaar verbonden is en in de ritmiek van het universum resoneert. TuiNa massage, Acupunctuur en kruiden gebruik ik het meest om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te herstellen. Ik vertel je er graag meer over.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Bert Bouwman
Organisatie: 
De OHM-Academy
Woonplaats: 
Breda
Telefoonnummer: 
06-21563139
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Bert Bouwman, De OHM-Academy

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling