Bamboe Massage

In 2021 wordt het Eigentijds Festival gehouden op Ecolonie van zaterdag 26 juni t/m vrijdag 2 juli. De inhoud op deze website is op dit moment verouderd. Begin 2021 wordt deze geupdate, inschrijven is mogelijk vanaf 1 februari 2021. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen & nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 
 
Bamboe Massage
Bert Bouwman, De OHM-Academy
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Bamboe Massage is een (nieuwe) oude vorm van massage en steeds meer te vinden in Nederland. Het is een massage met oeroude Chinese uitgangspunten en levensopvattingen en is gebaseerd op de vijf elementen hout, vuur, aarde, metaal en water. Volgens de Chinese levensopvattingen kunnen alle natuurlijke verschijnselen in deze vijf elementen worden ingedeeld.

De vijf elementen beschrijven onze relatie met externe en interne fenomenen, ze beschrijven een tot stand gebrachte cyclus of een natuurlijk proces van het leven.

De bamboe massage is ontspannend, maar vooral stimulerend voor als je energie en kracht nodig hebt. Het zal helpen om toxines (giftige stoffen) af te voeren en een slechte bloedsomloop te verbeteren, maar ook om krampen en Triggerpoints te verlichten. De massage werkt tegen vermoeidheid en stress en het lichaam is na de massage in een betere conditie.

Techniek
Door middel van Chinese bamboestaven worden de zenuwuiteinden in je huid en de oppervlakkige spieren geprikkeld. De bloedsomloop komt op gang, wat zorgt voor meer zuurstof en voedsel voor de cellen. Een natuurlijke 'high' is het resultaat.

De technieken van deze massagevorm vinden we terug in de oeroude massage toegepast zoals in de (Anmo) TuiNa massage. Tijdens de massage worden de vijf elementen verwerkt: Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. Bamboestaven worden gebruikt als hulpmiddelen om een volledige lichaamsmassage te geven, die als verlengstuk van handen, voorarmen en ellebogen worden gebruikt. Hierdoor kan er met deze massage dieper gewerkt worden en zal deze massage meer effect hebben.

Twee van de belangrijkste eigenschappen voor deze massage zijn Piezo- en Pyro-elektriciteit. Piezo-elektriciteit wordt geactiveerd door druk, Pyro-elektriciteit door warmte. Omdat er met behulp van de stokken dieper doorgedrongen kan worden in de weefsels, worden deze twee eigenschappen geactiveerd en verwarmd.

De bamboe massage kan licht zijn of met veel druk, ritmisch of rustig. De kleding wordt bij deze massage niet aangehouden, er wordt direct op de huid gemasseerd en het wordt meestal uitgevoerd op een massagetafel. 

Deze workshop omvat 2 maal 2 uren. De workshops zijn niet los te volgen. 

Over de docenten

Bert Bouwman: Via de simpele spreuk uit het boeddhisme 'ben jezelf!' ben ik 25 jaar geleden begonnen de diepgang te doorgronden van het zijn. Om verbanden tussen lichaam, geest, gedachten, emoties en bewustzijn in kaart te brengen. Ik heb de Chinese Geneeskunde (TCM) Indiase geneeskunde, westerse geneeskunde, de TAO en het boeddhisme bestudeert. De Chinese geneeskunde past het best bij mij. Hier geef ik al jaren met veel plezier les in. Het mooie van TCM is de eenvoud, de kracht en de logische verbanden hoe alles met elkaar verbonden is en in de ritmiek van het universum resoneert.

Nathalie Bouwman-van Opstal: Met mijn grote passie voor dans en beweging heb ik mij de afgelopen 24 jaar bewogen in het therapeutisch veld waar beweging en ritmiek steeds de leidende vorm waren. Middels psychomotorische therapie, voetreflextherapie, TCM en cranio sacraal therapie heb ik beweging in en om ons heen als verbindend element geïntegreerd in mijn werk als therapeut en docent TuiNa ,voetreflexologie, cranio sacraal reflexologie.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Bert Bouwman
Organisatie: 
De OHM-Academy
Woonplaats: 
Arnhem
Telefoonnummer: 
06 18291560
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Bert Bouwman, De OHM-Academy

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling