3 sessies Diadans: Verzoenen met het Lichaam, Thuiskomen in eigen Lijf

In 2021 wordt het Eigentijds Festival gehouden op Ecolonie van zaterdag 26 juni t/m vrijdag 2 juli. De inhoud op deze website is op dit moment verouderd. Begin 2021 wordt deze geupdate, inschrijven is mogelijk vanaf 1 februari 2021. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen & nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 
 
3 sessies Diadans: Verzoenen met het Lichaam, Thuiskomen in eigen Lijf
3 sessies Diadans: Verzoenen met het Lichaam, Thuiskomen in eigen Lijf
Anneke Wittermans, Diadans Stichting Beweegreden
Workshop, Duurzaamheid

Diadans is dansen, in beweging komen, aangesproken worden in mijn vermogen. Diadans is essentiële levensvragen bespreekbaar maken, me onderdompelen in mooie muziek, de rust in de herhaling vinden. De tijd nemen om thuis te komen in mijn eigen lichaam. Vrede vinden en juist het lichaam bedanken voor de vrijheid die het mij biedt.
Het leven is mij gegund, mijn lichaam krijg ik levenslang in bruikleen, daar wens ik zorg voor te dragen. Het lichaam is een geschenk van het aards bestaan. Een wonderbaarlijk lichaam dat waarneemt en mij vervoert. Het lichaam is een trouwe maat, compagnon, vervoermiddel, transformatiehuis, het lichaam heeft heel wat te verduren van mijn onvermogen. Ik verlang om in vrede te zijn met lijf en leden.

Als dank voor mijn bestaan waardeer ik het lichaam, door te erkennen, bevestigen, verzorgen, verwarmen. Koester ik het lichaam wat mij gegeven is. Diadans geeft het lichaam een speelruim om thuis te komen. Het is een verzoeningsproces om stap voor stap de ruimte te verkennen, die mij welzijn brengt. Zingen dansen dichten, spelen pret maken, ontmoeten in discipline, levenslust wekken. Ik ontmoet mezelf en de ander. Recht op staan in mijn as, maakt de dans mij vrij.

Deze workshop bestaat uit 3 delen, die niet los van elkaar gevolgd kunnen worden. 

Over de docent

Anneke Wittermans  Dans maakt het kind in mij wakker, het maakt mij blij en geeft mij de vrijheid van bewegen. Dansen is het bespelen van het instrument wat ik levenslang met me meedraag. Het lichaam is mijn trouwste maat, daar wonen mijn beperkingen en mijn vermogens.  Van de dans leer ik  trouw aan mezelf te zijn en betrouwbaar naar het geheel. Zo ontmoet ik in de dans dansmaatjes, om samen te genieten van bewegingen die verbinden. De dans daagt me elke keer uit om  me te verfijnen en specifieker te worden zodat ik al dansend energie opwek.

Vanaf 2010 heeft Suzan les bij Anneke Wittermans. Zij volgde de Jaartraining in 2010-2013 (1 dag per week)  en sinds 2013 volgt zij tenminste maandelijks Diadans training voor ervaren dansers.  Daarnaast heeft zij veel ervaring opgedaan door in optredens van Diadans mee te dansen en gedichten te zingen. Suzan heeft een inlevend vermogen waarmee zij zich in de dans begeeft. Zij beweegt helder en kan zowel goed synchroniseren als zelfstandig de dansen ontwikkelen. Haar vermogen om de gedichten zingend te vertolken toont haar verfijning van klank en begrip. Zij maakt de betekenis van de poëzie hoorbaar. Bij verschillende optredens en lezingen zijn haar vertolkingen van de liederen op gedichten hét moment, waarbij mensen de inhoud kunnen ervaren. 

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Anneke Wittermans
Organisatie: 
Diadans Stichting Beweegreden
Woonplaats: 
Epe
Telefoonnummer: 
0578-610161 (06-15081719 sms)
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Anneke Wittermans, Diadans Stichting Beweegreden

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling