Serie van 3: Werken met Soulretrieval

Serie van 3: Werken met Soulretrieval
Serie van 3: Werken met Soulretrieval
Academia Šamanica
Workshop, Mystiek

Traumatiserende ervaringen, zoals extreem (seksueel) geweld of zware ongelukken, kunnen ook trauma's aan de ziel veroorzaken. Het beschadigde deel van de ziel wordt dan afgescheurd en blijft in de Andere Werkelijkheid achter. Tijdens een soulretrieval kunnen verloren gegane delen van de ziel worden hervonden en teruggeplaatst.

Soulretrieval is een sjamaanse techniek waarmee delen van een levende ziel kunnen worden teruggehaald die, bijvoorbeeld door traumatiserende ervaringen, in de Andere Werkelijkheid zijn achtergebleven. De oorsprong van soulretrieval ligt bij Siberische rendiervolken, en is in allerlei varianten verder over de boreale en arctische gebieden van het noordelijk halfrond verspreid.

In deze workshopserie werken we stapsgewijs naar de methodiek van soulretrieval toe. In de eerste workshop onderzoeken we een aantal aspecten van de Andere Werkelijkheid: helpers (bescherming), totems (veiligheid) en wegwijzers (richting). In de tweede workshop werken we in tweetallen; we voeren een aantal rituelen uit (o.a. spiritkajak) waarin we voor elkaar boodschappen uit de Andere Werkelijkheid ophalen. In de derde workshop werken we opnieuw in tweetallen en gaan we daadwerkelijk met soulretrieval aan het werk. Omdat soulretrieval een sterke impact kan hebben, zijn we na deze workshopserie beschikbaar voor eventuele nazorg.

Deze serie van drie workshops kan alleen in zijn geheel worden gevolgd.

Neem een deken of slaapzak mee waarop (of waaronder) je kunt liggen.

Wordt gehouden op:

  • Zondagavond: [003] Werken met Soulretrieval (deel 1 van 3)
    Deel 1 van een serie van 3. Deze workshop is niet los te volgen, kies ook workshop nummer 4 en 5.
  • Maandagmiddag: [004] Werken met Soulretrieval (deel 2 van 3)
    Deel 2 van een serie van 3. Deze workshop is niet los te volgen, kies ook workshop nummer 3 en 5.
  • Dinsdagochtend: [005] Werken met Soulretrieval (deel 3 van 3)
    Deel 3 van een serie van 3. Deze workshop is niet los te volgen, kies ook workshop nummer 3 en 4.


Over de docenten

Inuksuk Willem Deetman (1954) is al meer dan 20 jaar op zoek naar de zin (en onzin) van sjamaanse technieken voor herstel van evenwicht. Zijn eerste kennismaking met sjamanen was in 1991, waarna hij een Sjamanistisch leerjaar en andere trainingen (zweethut) volgde op De Elfenbank. Daarna bekwaamde hij zich verder in het werken met klank en zang, trance, ritueel en de zweethut. Veel kennis over sjamanisme is hem aangereikt door traditioneel opgeleide medicijnmensen en helers uit alle windstreken, en met een aantal van hen werkte hij ook samen.

Nazya Ashea Guelcher (1960) volgde trainingen voor het werken met de elementen en richtingen, klank en droomreizen, de voorouders, de zweethutceremonie. Ze bekwaamde zich verder door samenwerking en uitwisseling met anderen, steeds in contact met haar totemhelpers. Inmiddels heeft zij ruime ervaring in het geven van workshops en werken met groepen, en in de individuele begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen. Het verder doorgeven van haar kennis speelt ook een grote rol. Zij is moeder van twee uitgevlogen kinderen en heeft een parttime baan als sociaal-cultureel werker en een eigen praktijk voor sjamaans helingwerk.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Inuksuk Willem Deetman en Nazya Ashea
Organisatie: 
Academia Šamanica
Woonplaats: 
Assen
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Academia Šamanica

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling