Yoga meets Massage


De informatie op deze pagina is verouderd. Vanaf 1 januari zal je op de website de informatie vinden over het Eigentijds Festival 2019 in Vierhouten. Sta je niet in ons bestand, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Yoga meets Massage
Yoga meets Massage
Somatic People
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Thaise Massage is een massagevorm met invloeden uit de Indiase yoga. Deze dynamische vorm van massage bestaat uit een combinatie van yoga stretching, massage, meditatie en acupressuur - het werkt diep door op lichamelijk, geestelijk en energetisch niveau. De flexibiliteit van de ontvanger neemt toe en deze ervaart een diepe ontspanning door middel van passieve stretching. 

Yoga is een vorm van lichaamswerk die leert om bewust te worden van de activiteit van de geest, het gevoel en het lichaam. Doordat het een compleet systeem is van beoefening van lichaam, geest, emoties en energie maakt het een spirituele ontwikkeling mogelijk.

Beide vormen zijn ontstaan vanuit twee verschillende oude culturen die hun tradities goed hebben gedocumenteerd en doorgegeven van generatie op generatie. De twee vormen vullen elkaar goed aan en dit willen wij in deze workshop naar voren brengen.

Tessa: “Als yogadocent en een groot fan van hands-on-assists in de yoga, raakte ik geïnteresseerd in Thaise Massage. Het heeft mij een verdieping gegeven in mijn eigen yoga practice, maar ook in het lesgeven. Ik heb veel meer inzicht gekregen in de mogelijkheden van mijn eigen lichaam, maar ook meer feeling voor de assists in mijn yogalessen. Ik wil anderen ook graag kennis laten maken met deze bijzondere combinatie van yoga en thaise massage.”

Cleo: "Masseren ben ik mee opgegroeid, het zit daardoor in mijn bloed. Voor een indische familie is het heel vanzelfsprekend om elkaar te behandelen wanneer dat nodig is. In Indonesie is er echter geen cultuur van opschrijven en archiveren. Hierdoor dreigt de methodiek van de traditie jammer genoeg te verdwijnen. Toen ik in aanraking kwam met de Thaise massagetraditie, die wel is opgeschreven, werd ik geraakt door de authenticiteit. Mijn achtergrond heeft ervoor gezorgd dat ik het meteen herkende. Ik kan me verbinden met de traditie van respect en eerbied, en met de handelingen en technieken die Thai massage kenmerken. Ik wil deze verbinding graag delen met mensen omdat ik denk dat ik hier iets in kan betekenen en zodat de traditie levend blijft en zich ontwikkeld.”    

Wordt gehouden op:Over de docenten

Somatic People is er voor mensen die door middel van lichaamswerk een natuurlijke en vanzelfsprekende verbinding met hun lichaam willen – mensen die ruimte en tijd maken voor hun gezondheid en ontwikkeling. Somatic People biedt lessen, cursussen en workshops aan in verschillende vormen van lichaamswerk, zoals meditatie, ademwerk, chi kung, yoga en massage. SP bestaat uit Robin Berkelmans, Tessa Overmars en Cleo Tjitrodipo.

  • Tessa Overmars is werkzaam als Yogadocent en Mindfulness Trainer en geeft tevens behandelingen, workshops en cursussen in massage.
  • Sinds jaar en dag traint Robin Berkelmans verschillende disciplines van dans, beweging en meditatie en wil dit graag delen met diegene die daar ook interesse in heeft. Zijn focus is gericht op authenticiteit, mobiliteit, persoonlijke ontwikkeling en gezondheid.
  • Masseren is Cleo Tjitrodipo met de paplepel ingegoten. Hij groeide op in de culturele smeltkroes van Suriname, in de Javaanse traditie waar massage technieken generaties lang van (groot)ouder op kind worden doorgegeven.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Robin Berkelmans
Organisatie: 
Somatic People
Woonplaats: 
Den Bosch
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Somatic People

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling