Yoga meets Massage

Yoga meets Massage
Yoga meets Massage
Somatic People
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Het valt ons als lichaamswerkers op dat Thai massage en yoga vaak in combinatie met elkaar worden aangeboden. Beide vormen zijn ontstaan vanuit twee verschillende oude culturen die hun tradities goed hebben gedocumenteerd en doorgegeven van generatie op generatie. De twee vormen sluiten vullen elkaar heel goed aan en dit willen wij in deze workshop naar voren brengen.

Tijdens deze workshop worden de raakvlakken behandeld tussen Yoga en Traditionele Thaise massage. We willen de yogi's helpen verdieping te geven in hun practice door thai massage en de yoga te behandelen. Door het simpel en praktisch te maken en willen we inzicht creëren en kunde geven. We gaan stap voor stap en laag voor laag de materie, het werk onderzoeken, bekijken en in praktijk brengen.

Deze workshop wordt gegeven door Tessa Overmars, ervaren yogadocent en mindfulness trainer en Cleo Tjitrodipo, gecertificeerde massage therapeut en docent massagetechnieken.

Tessa: “Als yogadocent en een groot fan van hands-on-assists in de yoga, raakte ik geïnteresseerd in Thaise Massage. Het heeft mij een verdieping gegeven in mijn eigen yoga practice, maar ook in het lesgeven. Ik heb veel meer inzicht gekregen in de mogelijkheden van mijn eigen lichaam, maar ook meer feeling voor de assists in mijn yogalessen. Ik wil anderen ook graag kennis laten maken met deze bijzondere combinatie van yoga en thaise massage.”  

Cleo: "Masseren ben ik mee opgegroeid, het zit daardoor in mijn bloed. Voor een indische familie is het heel vanzelfsprekend om elkaar te behandelen wanneer dat nodig is. In Indonesie is er echter geen cultuur van opschrijven en archiveren. Hierdoor dreigt de methodiek van de traditie jammer genoeg te verdwijnen. Toen ik in aanraking kwam met de Thaise massagetraditie, die wel is opgeschreven, werd ik geraakt door de authenticiteit. Mijn achtergrond heeft ervoor gezorgd dat ik het meteen herkende. Ik kan me verbinden met de traditie van respect en eerbied, en met de handelingen en technieken die Thai massage kenmerken. Ik wil deze verbinding graag delen met mensen omdat ik denk dat ik hier iets in kan betekenen en zodat de traditie levend blijft en zich ontwikkeld.”

Wordt gehouden op:Over de docenten

Somatic People is de samenwerking tussen Robin Berkelmans, Tessa Overmars en Cleo Tjitrodipo. Lichaamswerk en bewustzijnsgroei is de verbindende factor - op het gebied van chi kung, meditatie, somatics, yoga en massage - en zij willen graag hun kennis en kunde delen met diegenen die daar geinteresseerd in zijn en zichzelf daarin willen ontwikkelen. Daarnaast biedt Somatic People massage behandelingen aan op het healingveld.  

Tessa Overmars is werkzaam als Yogadocent en Mindfulness Trainer en geeft tevens behandelingen, workshops en cursussen in massage.   Zij heeft diverse opleidingen gevolgd in binnen- en buitenland in Yoga, Mindfulness, Coaching en Massage. Zij brengt deze disciplines graag samen en is altijd op zoek naar de overeenkomsten en hoe het elkaar kan aanvullen/versterken. Zij heeft een interesse in de adem, hands-on assists en het herstelvermogen van het eigen lichaam.   Tessa deelt haar kennis en ervaring graag met anderen en wil hen helpen hun balans te vinden, om hun lichaamsbewustzijn te vergroten en lichaam en geest te verbinden. Haar wens is hierbij mensen te enthousiasmeren en inspireren. Meer info?  www.yarayoga.nl    

Masseren is Cleo Tjitrodipo met de paplepel ingegoten. Hij groeide op in de culturele smeltkroes van Suriname, in de Javaanse traditie waar massage technieken generaties lang van (groot)ouder op kind worden doorgegeven.   Hij heeft een 4 jarige HBO opleiding afgerond aan de “Akademie voor massage en beweging” in Amsterdam. Later heeft hij zich verder gespecialiseerd in Traditionele Thaise Massage (Nuad Bo Rarn) en Ruesi Dat Ton, in Amsterdam en Chiang Mai. Meer info? www.kesuwon.com 

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Robin Berkelmans
Organisatie: 
Somatic People
Woonplaats: 
Den Bosch
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Somatic People

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling