Dagelijks s'ochtends: Chi Kung

Dagelijks s'ochtends: Chi Kung
Somatic People
Overige activiteit, Persoonlijke ontwikkeling

Chi Kung is chinees holistisch lichaamswerk, geschikt voor ieder lichaam. Vanuit ontspanning en een heldere aandacht wordt er gewerkt met een serie eenvoudige bewegingen en dynamische, fundamentele houdingen. 

De overeenkomst met Yoga is de aandacht voor lichaam, geest, adem en energie. Het verschil is dat het zich meer richt op een kalme flow in beweging en balans; de stretches zijn mild, de vorm is over het algemeen staand. Elke ochtend voor een fijne geaarde start van de dag!

Chi betekent ‘levensenergie’, ‘universele energie’. Het gaat over vitaliteit, de energie die je als mens hebt. Beoefening van Chi Kung is deze energie in je lichaam gaan leren voelen, versterken en verfijnen. De gezondheid verbetert, de ademhaling verdiept en het bewustzijn verheldert. De beoefenaar leert de beweging van het lichaam en de chi ervaren. Lichaam, geest en energie worden hierdoor op elkaar afgestemd. Gaandeweg wordt op deze wijze voelen en bewegen een natuurlijk gegeven. Het is afkomstig van de oude Taoisten en interne krijgskunstenaars uit China, en is in het Westen vooral bekend geworden vanwege de uitgebreide energetische en gezondsheidsvoordelen.


Iedere morgen van 8.30 - 9.30 uur. 
Inschrijven hiervoor is niet nodig. 

 

Over de docent

Somatic People is er voor mensen die door middel van lichaamswerk een natuurlijke en vanzelfsprekende verbinding met hun lichaam willen – mensen die ruimte en tijd maken voor hun gezondheid en ontwikkeling. Somatic People biedt lessen, cursussen en workshops aan in verschillende vormen van lichaamswerk, zoals meditatie, ademwerk, chi kung, yoga en massage. SP bestaat uit Robin Berkelmans, Tessa Overmars en Cleo Tjitrodipo.

  • Tessa Overmars is werkzaam als Yogadocent en Mindfulness Trainer en geeft tevens behandelingen, workshops en cursussen in massage.
  • Sinds jaar en dag traint Robin Berkelmans verschillende disciplines van dans, beweging en meditatie en wil dit graag delen met diegene die daar ook interesse in heeft. Zijn focus is gericht op authenticiteit, mobiliteit, persoonlijke ontwikkeling en gezondheid.
  • Masseren is Cleo Tjitrodipo met de paplepel ingegoten. Hij groeide op in de culturele smeltkroes van Suriname, in de Javaanse traditie waar massage technieken generaties lang van (groot)ouder op kind worden doorgegeven.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Robin Berkelmans
Organisatie: 
Somatic People
Woonplaats: 
Den Bosch
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Somatic People

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling