Ochtend Chi Kung; voor een natuurlijke houding

Per 1 januari 2018 zal de informatie over het festival op deze website geactualiseerd zijn, en is het mogelijk je in te schrijven voor Eigentijds Festival 2018. Sta je niet in ons bestand, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Ochtend Chi Kung; voor een natuurlijke houding
Somatic People
Overige activiteit, Persoonlijke ontwikkeling

De Chinese Chi Kung beoefening is geworteld in de taoïstische opvattingen dat de mens holistisch kan groeien met de natuur en het universum als inspiratie. Tijdens de trainingen ligt er een nadruk natuurlijkheid en spontaniteit. Dit heeft niet alleen een psychologische en een emotionele kant, het kan ook in het lichaam gevonden en ontwikkeld kan worden. 

Chi Kung is een milde aandachtsvolle training van het lichaam. Het gaat over het uitbalanceren van lichaam, geest en de energie die in het dagelijkse leven door ieder mens heen gaat. De gezondheid verbetert, de ademhaling verdiept en het bewustzijn verheldert. De beoefening van Chi Kung verdiept zich door toewijding en de progressieve leermethode.

Beoefening van Chi Kung is de energie in je lichaam gaan leren voelen, versterken en verfijnen. Gaandeweg wordt op deze wijze voelen en bewegen een natuurlijk gegeven. Het is afkomstig van de oude Taoisten en interne krijgskunstenaars uit China, en is in het Westen vooral bekend geworden vanwege de uitgebreide energetische- en gezondsheidsvoordelen.

Deze trainingen geef ik aan acteurs en dansers, voor cultivering van een natuurlijke opgerichte houding en een krachtige aanwezigheid.

Iedere morgen van 8.30 - 9.30 uur. 

 

Over de docent

Somatic People is de samenwerking tussen Robin Berkelmans, Tessa Overmars en Cleo Tjitrodipo. Lichaamswerk en bewustzijnsgroei is de verbindende factor - op het gebied van chi kung, meditatie, somatics, yoga en massage - en zij willen graag hun kennis en kunde delen met diegenen die daar geinteresseerd in zijn en zichzelf daarin willen ontwikkelen. Daarnaast biedt Somatic People massage behandelingen aan op het healingveld.   

Robin Berkelmans   Sinds jaar en dag train ik verschillende disciplines van dans, beweging en meditatie en wil dit graag delen met diegene die daar ook interesse in heeft. Mijn focus is gericht op authenticiteit, mobiliteit, persoonlijke ontwikkeling en gezondheid.   Ik heb een achtergrond als professionele danser en fysiek acteur en ben ook docent in dit veld. Op verschillende HBO vakopleidingen leid ik de volgende generatie podiumtalenten op in lichaamsbesef, -bewustzijn en aanwezigheid. Meer i nfo? www.robinberkelmans.nl en www.rblichaamswerk.nl

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Robin Berkelmans
Organisatie: 
Somatic People
Woonplaats: 
Den Bosch
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Somatic People

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling