Meditation meets Massage

Meditation meets Massage
Meditation meets Massage
Somatic People
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Een holistische massage brengt een ontvanger in een kalme staat - in contact met het lichaam, de zintuigen en de ademhaling. De gever werkt vanuit zorg, aandacht en compassie waardoor het een ervaring van meditatie in beweging wordt. Door iemand aan te raken en te verzorgen vanuit een volledige aandacht, wordt een voelbare sfeer van diepe kalmte gecreëerd.

De massage stimuleert het lichaam en de geest tot harmonisering en creëert helderheid voor de meditatie. Meditatie is een belichaamde beoefening, dat wil zeggen dat het lichaam volledig betrokken is bij de beleving van de beoefening van het ‘zitten’ en ‘er zijn’.

Deze workshop gaat over twee vormen van lichaamswerk die hand-in-hand gaan, elkaar versterken en ook nog eens leuk zijn om te doen. Tijdens deze workshop gaan we ontdekken wat de wederkerige relatie is tussen massage en meditatie. Voor deze workshop heb je geen massage of meditatie ervaring nodig. We gaan werken met simpele technieken die gericht zijn op een heldere, betrokken aanraking. Voor de meditatie gaan we onze aandacht op het moment van zitten richten.  

Meditatie en massage hebben allebei een therapeutisch effect en verhogen de kwaliteit van leven. Somatic People wil dit graag uitdragen aan en delen met geïnteresseerden. Door hun ervaring met verschillende vormen van holistisch lichaamswerk zijn ze in staat om op een heldere manier te communiceren.

Over de docenten

Somatic People is er voor mensen die door middel van lichaamswerk een natuurlijke en vanzelfsprekende verbinding met hun lichaam willen – mensen die ruimte en tijd maken voor hun gezondheid en ontwikkeling. Somatic People biedt lessen, cursussen en workshops aan in verschillende vormen van lichaamswerk, zoals meditatie, ademwerk, chi kung, yoga en massage. SP bestaat uit Robin Berkelmans, Tessa Overmars en Cleo Tjitrodipo.

  • Tessa Overmars is werkzaam als Yogadocent en Mindfulness Trainer en geeft tevens behandelingen, workshops en cursussen in massage.
  • Sinds jaar en dag traint Robin Berkelmans verschillende disciplines van dans, beweging en meditatie en wil dit graag delen met diegene die daar ook interesse in heeft. Zijn focus is gericht op authenticiteit, mobiliteit, persoonlijke ontwikkeling en gezondheid.
  • Masseren is Cleo Tjitrodipo met de paplepel ingegoten. Hij groeide op in de culturele smeltkroes van Suriname, in de Javaanse traditie waar massage technieken generaties lang van (groot)ouder op kind worden doorgegeven.

 

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Robin Berkelmans
Organisatie: 
Somatic People
Woonplaats: 
Den Bosch
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Somatic People

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling