Massage voor dummies


De informatie op deze pagina is verouderd. Vanaf 1 januari zal je op de website de informatie vinden over het Eigentijds Festival 2019 in Vierhouten. Sta je niet in ons bestand, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Massage voor dummies
Somatic People
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Er zijn culturen op deze planeet die aanraking en spontane massages gebruiken ter ontspanning, verbinding en genezing. Onze westerse cultuur is er niet echt één van. Als een somatische educator, zie ik dat de mens over het algemeen aarzelend is over het aanraken van elkaar -  dit is natuurlijk jammer! Het vermindert ons natuurlijk vermogen om te genezen en verbinden, terwijl dat voor mij hetzelfde is als ademen of als wandelen.

Dus ik zou graag aanraking en spontane massages willen (her)introduceren in onze cultuur. Het is mooi om te zien dat simpel lichaamswerk tussen mensen op een diepe manier verbindend, ontspannend, aardend en bevredigend werkt. Ik vraag me vaak af wat er zou gebeuren als mensen geïnformeerd en gemotiveerd waren om dit zo te ervaren en toe te passen.

Een simpele massage of algemeen lichaamswerk is eigenlijk niet moeilijk of mysterieus. Daar is geen speciale training of studie voor nodig. Natuurlijk zijn er professionals, daar ben ik er één van. Juist daarom zie ik dat het een natuurlijke activiteit die iedereen bij machte is om te doen. Het is bijvoorbeeld net als met voetbal. Sommige mensen kunnen heel blij worden om dit te doen; het maakt niet uit of dit op het veld, de straat of het strand gebeurt. Er zijn natuurlijk veel meer amateurs dan professionals - ieder van hen doet het op de één of andere manier. Het kan eigenlijk al zo simpel zijn als een balletje trappen tussen twee mensen.

Met massage is het hetzelfde: iedereen kan het, niet alleen de professionals, het hoeft echt niet zo moeilijk te zijn om iets op te leveren wat prettig is.  Somatic People wil graag mensen informeren over hun lichaam, over een natuurlijke behoefte tot aanraking en de mogelijkheid om daarmee voor mensen te zorgen. Daarnaast willen we laten zien dat lichaamswerk veel kan doen voor diegene die het ontvangt terwijl het makkelijk, leuk en bevredigend is voor de gever. Als laatste, zouden we een situatie willen creëeren waarin mensen vertrouwen voelen met hun eigen lichaam om daarmee een ander te willen aanraken om te ontspannen, genezen en verbinden.

Wordt gehouden op:Over de docenten

Somatic People is er voor mensen die door middel van lichaamswerk een natuurlijke en vanzelfsprekende verbinding met hun lichaam willen – mensen die ruimte en tijd maken voor hun gezondheid en ontwikkeling. Somatic People biedt lessen, cursussen en workshops aan in verschillende vormen van lichaamswerk, zoals meditatie, ademwerk, chi kung, yoga en massage. SP bestaat uit Robin Berkelmans, Tessa Overmars en Cleo Tjitrodipo.  

  • Tessa Overmars is werkzaam als Yogadocent en Mindfulness Trainer en geeft tevens behandelingen, workshops en cursussen in massage.
  • Sinds jaar en dag traint Robin Berkelmans verschillende disciplines van dans, beweging en meditatie en wil dit graag delen met diegene die daar ook interesse in heeft. Zijn focus is gericht op authenticiteit, mobiliteit, persoonlijke ontwikkeling en gezondheid.
  • Masseren is Cleo Tjitrodipo met de paplepel ingegoten. Hij groeide op in de culturele smeltkroes van Suriname, in de Javaanse traditie waar massage technieken generaties lang van (groot)ouder op kind worden doorgegeven.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Robin Berkelmans
Organisatie: 
Somatic People
Woonplaats: 
Den Bosch
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Somatic People

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling