Massage voor dummies

Massage voor dummies
Massage voor dummies
Somatic People
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Heb je ooit je partner willen laten ontspannen en dat je geen idee had waar te beginnen? Of dat je een vriend wilde helpen door te masseren, maar onzeker was op welke manier? In deze workshop gaan we aan de slag met lichaamswerk tussen mensen - als iets wat natuurlijk is, makkelijk is en bevredigend werkt.

Een simpele massage of algemeen lichaamswerk is eigenlijk niet moeilijk of mysterieus. Daar is geen speciale training of studie voor nodig. Natuurlijk zijn er professionals, daar ben ik er één van. Juist daarom zie ik dat het een natuurlijke activiteit die iedereen bij machte is om te doen. Het is bijvoorbeeld net als met voetbal. Sommige mensen kunnen heel blij worden om dit te doen; het maakt niet uit of dit op het veld, de straat of het strand gebeurt. Er zijn natuurlijk veel meer amateurs dan professionals - ieder van hen doet het op de één of andere manier. Het kan eigenlijk al zo simpel zijn als een balletje trappen tussen twee mensen.

Met massage is het hetzelfde: iedereen kan het, niet alleen de professionals, het hoeft echt niet zo moeilijk te zijn om iets op te leveren wat prettig is. Somatic People wil graag mensen informeren over hun lichaam, over een natuurlijke behoefte tot aanraking en de mogelijkheid om daarmee voor mensen te zorgen. Daarnaast willen we laten zien dat lichaamswerk veel kan doen voor diegene die het ontvangt terwijl het makkelijk, leuk en bevredigend is voor de gever. Als laatste, zouden we een situatie willen creëeren waarin mensen vertrouwen voelen met hun eigen lichaam om daarmee een ander te willen aanraken om te ontspannen, genezen en verbinden.

Wordt gehouden op:Over de docenten

Somatic People is de samenwerking tussen Robin Berkelmans, Tessa Overmars en Cleo Tjitrodipo. Lichaamswerk en bewustzijnsgroei is de verbindende factor - op het gebied van chi kung, meditatie, somatics, yoga en massage - en zij willen graag hun kennis en kunde delen met diegenen die daar geinteresseerd in zijn en zichzelf daarin willen ontwikkelen. Daarnaast biedt Somatic People massage behandelingen aan op het healingveld.   

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Robin Berkelmans
Organisatie: 
Somatic People
Woonplaats: 
Den Bosch
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Somatic People

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling