Bewustzijnsmeditatie

Bewustzijnsmeditatie
Bewustzijnsmeditatie
Somatic People
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Ontwikkel je sensitiviteit, bewustzijn en wijsheid. Met bewustzijnsmeditatie gaan we met aandacht, dus bewust, naar dat wat erin het lichaam of geest gebeurt.

Mensen reageren voortdurend op prikkels, emoties en gedachten. Dat is heel vanzelfsprekend. Maar voor je het weet, ben je overgeleverd aan zinloos gepieker en kom je terecht in een emotionele achtbaan. Gedachten hebben namelijk de neiging om zich te vertalen naar een fysieke gewaarwording, bijvoorbeeld een emotie. Dat gebeurt onbewust.

Bij meditatie proberen we deonbewuste patronen te doorbreken, door ons bewustzijn, ons concentratievermogen te trainen. Zodat je uiteindelijk de keus hebt tussen reageren of observeren (en voorbij laten gaan). Meditatie leert je je gedachten te observeren i.p.v. te reageren op de nooit ophoudende stem in je hoofd. Je zult merken dat er met de tijd meer ruimte tussen twee gedachten begint teontstaan. Daardoor komt je intuïtie meer aan de oppervlakte. Het ontwikkelen van oplettendheid kan leiden tot ontdekking van diepgelegen gebieden van ontspanning, kalmte en inzicht in jezelf. Een ware bron vanpositieve energie voor zelfkennis en heling.

Wordt gehouden op:Over de docent

Somatic People is er voor mensen die door middel van lichaamswerk een natuurlijke en vanzelfsprekende verbinding met hun lichaam willen – mensen die ruimte en tijd maken voor hun gezondheid en ontwikkeling. Somatic People biedt lessen, cursussen en workshops aan in verschillende vormen van lichaamswerk, zoals meditatie, ademwerk, chi kung, yoga en massage. SP bestaat uit Robin Berkelmans, Tessa Overmars en Cleo Tjitrodipo.

  • Tessa Overmars is werkzaam als Yogadocent en Mindfulness Trainer en geeft tevens behandelingen, workshops en cursussen in massage.
  • Sinds jaar en dag traint Robin Berkelmans verschillende disciplines van dans, beweging en meditatie en wil dit graag delen met diegene die daar ook interesse in heeft. Zijn focus is gericht op authenticiteit, mobiliteit, persoonlijke ontwikkeling en gezondheid.
  • Masseren is Cleo Tjitrodipo met de paplepel ingegoten. Hij groeide op in de culturele smeltkroes van Suriname, in de Javaanse traditie waar massage technieken generaties lang van (groot)ouder op kind worden doorgegeven.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Robin Berkelmans
Organisatie: 
Somatic People
Woonplaats: 
Den Bosch
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Somatic People

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling