Bewustzijnsmeditatie

Per 1 januari 2018 zal de informatie over het festival op deze website geactualiseerd zijn, en is het mogelijk je in te schrijven voor Eigentijds Festival 2018. Sta je niet in ons bestand, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Bewustzijnsmeditatie
Bewustzijnsmeditatie
Somatic People
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Ontwikkel je sensitiviteit, bewustzijn en wijsheid. Met bewustzijnsmeditatie gaan we met aandacht, dus bewust, naar dat wat er in het lichaam of geest gebeurt.

Mensen reageren voortdurend op prikkels, emoties en gedachten. Dat is heel vanzelfsprekend. Maar voor je het weet, ben je overgeleverd aan zinloos gepieker en kom je terecht in een emotionele achtbaan. Gedachten hebben namelijk de neiging om zich te vertalen naar een fysieke gewaarwording, bijvoorbeeld een emotie. Dat gebeurt onbewust.

Bij meditatie proberen we de onbewuste patronen te doorbreken, door ons bewustzijn ons concentratievermogen te trainen. Zodat je uiteindelijk de keuze hebt tussen reageren of observeren (en voorbij laten gaan). Meditatie leert je je gedachten te observeren i.p.v. te reageren op de nooit ophoudende stem in je hoofd. Je zult merken dat er met de tijd meer ruimte tussen twee gedachten begint te ontstaan. Daardoor komt je intuitie meer aan de oppervlakte. Het ontwikkelen van oplettendheid kan leiden tot ontdekking van diepgelegen gebieden van ontspanning, kalmte en inzicht in jezelf. Een ware bron van positieve energie voor zelfkennis en heling.

Wordt gehouden op:Over de docent

Somatic People is de samenwerking tussen Robin Berkelmans, Tessa Overmars en Cleo Tjitrodipo. Lichaamswerk en bewustzijnsgroei is de verbindende factor - op het gebied van chi kung, meditatie, somatics, yoga en massage - en zij willen graag hun kennis en kunde delen met diegenen die daar geinteresseerd in zijn en zichzelf daarin willen ontwikkelen. Daarnaast biedt Somatic People massage behandelingen aan op het healingveld. 

Tessa Overmars is werkzaam als Yogadocent en Mindfulness Trainer en geeft tevens behandelingen, workshops en cursussen in massage.   Zij heeft diverse opleidingen gevolgd in binnen- en buitenland in Yoga, Mindfulness, Coaching en Massage. Zij brengt deze disciplines graag samen en is altijd op zoek naar de overeenkomsten en hoe het elkaar kan aanvullen/versterken. Zij heeft een interesse in de adem, hands-on assists en het herstelvermogen van het eigen lichaam.   Tessa deelt haar kennis en ervaring graag met anderen en wil hen helpen hun balans te vinden, om hun lichaamsbewustzijn te vergroten en lichaam en geest te verbinden. Haar wens is hierbij mensen te enthousiasmeren en inspireren.   meer info?  www.yarayoga.nl    

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Robin Berkelmans
Organisatie: 
Somatic People
Woonplaats: 
Den Bosch
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Somatic People

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling