Traditionele Thai Massage


De informatie op deze pagina is verouderd. Vanaf 1 januari zal je op de website de informatie vinden over het Eigentijds Festival 2019 in Vierhouten. Sta je niet in ons bestand, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Traditionele Thai Massage
Traditionele Thai Massage
Somatic People
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Thai Massage is een vorm van lichaamswerk die volgens sommigen 2500 jaar oud is, en heeft z’n origines uit het land waar de Indus stroomt (India) en het Rijk in het Midden (China).  ‘Nuad Thai Boran’ (letterlijk: “massage” “thai” “oudheid”) brengt de eeuwenoude tradities van de Ayurvedische Yoga en meridianenleer uit de Traditionele Chinese Geneeskunde samen in een mix van acupressuur technieken en strekkingen.

Tijdens een Thaise massage sessie is de gever samen met de ontvanger aan het bewegen en aan het voelen waar de restricties en de ruimtes zijn in het lijf. Het lijf geeft aan waar er aandacht nodig is en vormt zodoende het verloop van de behandeling.

Het gaat erom dat er meer ruimte en meer stroming komt in het lijf. De strekkingen kunnen meer de lengte in gaan aan de hand van waar de grens ligt en die zoeken we subtiel op. De druk die wordt toegepast wordt zodoende gedoseerd dat het niet over de pijngrens gaat.  

Na de massage voelen we een verschil tussen ervoor en erna, hoe groot of klein die verschil ook mag zijn. Het resultaat is dat je als ontvanger steeds meer herkent wat het lijf nodig heeft en steeds dieper gaat naar de kern van het “probleem”.  

Deze “hands-on” workshop is zo ontworpen dat je na afloop een volledige basis Thaise massage van 1,5 uur zou kunnen geven.  

Cleo:"Ik ben een massage therapeut met meer dan 10 jaar ervaring in lichaamswerk.  In mijn zoektocht naar het antwoord wat authentiek en eeuwenoud lichaamswerk precies inhoudt, is Thaise massage voor mij één van de meest complete behandelmethodes. Ook al ben ik een leraar in deze vorm, tot op de dag van vandaag oefen ik nog steeds en merk dat ik dat ik lang niet klaar ben. Mijn motto is niet voor niks: ‘practice makes perfect’. Het geeft me de ruimte om te mogen exploreren in de technieken die Thaise massage zo kenmerkend maken."

Wordt gehouden op:Over de docenten

Somatic People is er voor mensen die door middel van lichaamswerk een natuurlijke en vanzelfsprekende verbinding met hun lichaam willen – mensen die ruimte en tijd maken voor hun gezondheid en ontwikkeling. Somatic People biedt lessen, cursussen en workshops aan in verschillende vormen van lichaamswerk, zoals meditatie, ademwerk, chi kung, yoga en massage. SP bestaat uit Robin Berkelmans, Tessa Overmars en Cleo Tjitrodipo.

  • Tessa Overmars is werkzaam als Yogadocent en Mindfulness Trainer en geeft tevens behandelingen, workshops en cursussen in massage.
  • Sinds jaar en dag traint Robin Berkelmans verschillende disciplines van dans, beweging en meditatie en wil dit graag delen met diegene die daar ook interesse in heeft. Zijn focus is gericht op authenticiteit, mobiliteit, persoonlijke ontwikkeling en gezondheid.
  • Masseren is Cleo Tjitrodipo met de paplepel ingegoten. Hij groeide op in de culturele smeltkroes van Suriname, in de Javaanse traditie waar massage technieken generaties lang van (groot)ouder op kind worden doorgegeven.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Robin Berkelmans
Organisatie: 
Somatic People
Woonplaats: 
Den Bosch
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Somatic People

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling