Traditionele Thai Massage

Traditionele Thai Massage
Traditionele Thai Massage
Somatic People
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Maak kennis met een eeuwenoude vorm van lichaamswerk uit de rijke mix van meridianenleer en yoga.

Ze zeggen dat deze vorm van lichaamswerk 2500 jaar oud is en dat het z’n origines heeft uit het land waar de Indus stroomt (India) en het rijk in het midden (China). De eeuwenoude traditie van de Ayurvedische Yoga en meridianenleer uit de Chinese wijsheden komen perfect samen in een mix van acupressuur technieken en strekkingen, die in een vloeiende manier op elkaar af spelen.

Ik ben Cleo Tjitrodipo, massage therapeut met meer dan 10 jaar ervaring in lichaamswerk. In mijn zoektocht naar het antwoord wat authentiek en eeuwenoude lichaamswerk precies inhoudt, merk ik dat het Thaise massage een van de meest complete “systemen” is die wij kunnen uitoefenen. Tot op het dag van vandaag, al ben ik een leraar in deze vorm ben ik nog steeds aan het oefenen en merk dat ik dat ik lang niet klaar ben. Tijdens een Thaise massage sessie ben ik samen met de ontvanger aan het bewegen en aan het voelen waar de restricties en de ruimtes zijn in het lijf. Het lijf geeft aan waar er aandacht nodig is en vormt zodoende de loop van de behandeling op dat moment in tijd. De strekkingen kunnen meer de lengte in gaan aan de hand van waar de grens ligt en die zoeken we subtiel op. De druk die wordt toegepast wordt zodoende gedoseerd dat het niet over de pijngrens gaat. Het gaat erom dat er meer ruimte en meer stroming komt in het lijf. Na de massage voelen we een verschil tussen ervoor en erna, hoe groot of klein die verschil  ook mag zijn.

Deze introductie workshop is geschikt voor iedereen: voorkennis is niet nodig. Wel is het belangrijk dat je fysiek in staat bent om op een mat op de grond te werken. Je kunt deze workshop volgen met je vrienden, partner of collega's. Maar ook alleen ben je van harte welkom.

Wordt gehouden op:Over de docenten

Somatic People is de samenwerking tussen Robin Berkelmans, Tessa Overmars en Cleo Tjitrodipo. Lichaamswerk en bewustzijnsgroei is de verbindende factor - op het gebied van chi kung, meditatie, somatics, yoga en massage - en zij willen graag hun kennis en kunde delen met diegenen die daar geinteresseerd in zijn en zichzelf daarin willen ontwikkelen. Daarnaast biedt Somatic People massage behandelingen aan op het healingveld.   

Masseren is Cleo Tjitrodipo met de paplepel ingegoten. Hij groeide op in de culturele smeltkroes van Suriname, in de Javaanse traditie waar massage technieken generaties lang van (groot)ouder op kind worden doorgegeven. Hij heeft een 4 jarige HBO opleiding afgerond aan de “Akademie voor massage en beweging” in Amsterdam. Later heeft hij zich verder gespecialiseerd in Traditionele Thaise Massage (Nuad Bo Rarn) en Ruesi Dat Ton, in Amsterdam en Chiang Mai. Meer info? www.kesuwon.com 

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Robin Berkelmans
Organisatie: 
Somatic People
Woonplaats: 
Den Bosch
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Somatic People

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling