Ademhaling voor iedereen

Per 1 januari 2018 zal de informatie over het festival op deze website geactualiseerd zijn, en is het mogelijk je in te schrijven voor Eigentijds Festival 2018. Sta je niet in ons bestand, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Ademhaling voor iedereen
Ademhaling voor iedereen
Somatic People
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Ademhaling is de bron van verbinding tussen emoties, het lichaam, energie, mentale neigingen, en spiritualiteit. Dit maakt het een middel om onze blik op onszelf, de ander en de wereld op holistische wijze te ontwikkelen. Door middel van Pranayama, de ademhalingsleer uit yoga, gaan we er mee aan de slag.

De adem verbindt lichaam en geest. Door ademoefeningen wordt de sensitiviteit voor de waarneming van prana/levensenergie naar voren gebracht en daardoor de verbinding tussen lichaam en geest versterkt. Je ademhaling is nauw verbonden met je levensenergie, in de yoga bekend als Prana. In Japan wordt deze universele energie “Ki” genoemd, in China “Chi” en in India dus “Prana”. Door stress gaan we vaak oppervlakkiger ademhalen en benutten we niet de volledige capaciteit. 

We gaan in de workshop aan de slag met het onderzoeken van je ademhaling, zodat je meer inzicht krijgt en de voordelen van een verruiming kan ervaren. Je leert tevens diverse massagetechnieken om je voor te bereiden op Pranayama, waarbij je de weg vrij maakt zodat de adem vrij kan stromen. Vervolgens leer je een aantal verschillende Pranayama technieken vanuit de yoga en onderzoeken we welke vorm bij jou past.  

Wordt gehouden op:Over de docent

Somatic People is de samenwerking tussen Robin Berkelmans, Tessa Overmars en Cleo Tjitrodipo. Lichaamswerk en bewustzijnsgroei is de verbindende factor - op het gebied van chi kung, meditatie, somatics, yoga en massage - en zij willen graag hun kennis en kunde delen met diegenen die daar geinteresseerd in zijn en zichzelf daarin willen ontwikkelen. Daarnaast biedt Somatic People massage behandelingen aan op het healingveld. 

Tessa Overmars is werkzaam als Yogadocent en Mindfulness Trainer en geeft tevens behandelingen, workshops en cursussen in massage.   Zij heeft diverse opleidingen gevolgd in binnen- en buitenland in Yoga, Mindfulness, Coaching en Massage. Zij brengt deze disciplines graag samen en is altijd op zoek naar de overeenkomsten en hoe het elkaar kan aanvullen/versterken. Zij heeft een interesse in de adem, hands-on assists en het herstelvermogen van het eigen lichaam.   Tessa deelt haar kennis en ervaring graag met anderen en wil hen helpen hun balans te vinden, om hun lichaamsbewustzijn te vergroten en lichaam en geest te verbinden. Haar wens is hierbij mensen te enthousiasmeren en inspireren. Meer info?  www.yarayoga.nl    

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Robin Berkelmans
Organisatie: 
Somatic People
Woonplaats: 
Den Bosch
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Somatic People

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling