Pranayama

Ademhaling voor iedereen
Somatic People
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

De adem verbindt lichaam en geest. Door ademoefeningen wordt de sensitiviteit voor de waarneming van prana/levensenergie naar voren gebracht en daardoor de verbinding tussen lichaam en geest versterkt.  

In de yoga is Pranayama (letterlijk: beheersing van levenskracht) een krachtigetool om je ademhaling te optimaliseren. Je ademhaling is nauw verbonden metje levensenergie. Door de stress van het moderne leven wordt de ademhalingoppervlakkig en gespannen, waardoor je natuurlijke vitaliteit wordtbelemmerd. Bijna iedereen, heeft een beperkte ademhaling, veroorzaakt doorstress.

Door een optimale ademhaling geef je je lichaam de mogelijkheid om zoveelmogelijk zuurstof op te nemen en gifstoffen af te voeren. Onderzoek heeftuitgewezen dat een optimale ademhaling er tevens voor zorgt dat je je beterkunt focussen, dat pijn en stress vermindert en dat de bloeddruk daalt.

In deze workshop krijg je meer informatie over de adem en de voordelen vaneen optimale ademhaling en we doen oefeningen om de ademhaling te openenen een stevige basis te vormen voor Pranayama. Daarnaast leer je een aantal Pranayama technieken.

Wordt gehouden op:Over de docent

Somatic People is er voor mensen die door middel van lichaamswerk een natuurlijke en vanzelfsprekende verbinding met hun lichaam willen – mensen die ruimte en tijd maken voor hun gezondheid en ontwikkeling. Somatic People biedt lessen, cursussen en workshops aan in verschillende vormen van lichaamswerk, zoals meditatie, ademwerk, chi kung, yoga en massage. SP bestaat uit Robin Berkelmans, Tessa Overmars en Cleo Tjitrodipo.

  • Tessa Overmars is werkzaam als Yogadocent en Mindfulness Trainer en geeft tevens behandelingen, workshops en cursussen in massage.
  • Sinds jaar en dag traint Robin Berkelmans verschillende disciplines van dans, beweging en meditatie en wil dit graag delen met diegene die daar ook interesse in heeft. Zijn focus is gericht op authenticiteit, mobiliteit, persoonlijke ontwikkeling en gezondheid.
  • Masseren is Cleo Tjitrodipo met de paplepel ingegoten. Hij groeide op in de culturele smeltkroes van Suriname, in de Javaanse traditie waar massage technieken generaties lang van (groot)ouder op kind worden doorgegeven.

 

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Robin Berkelmans
Organisatie: 
Somatic People
Woonplaats: 
Den Bosch
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Somatic People

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling