Somatics - verbindend lichaamswerk

Somatics - verbindend lichaamswerk
Somatics - verbindend lichaamswerk
Somatic People
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Heb je je ooit afgevraagd hoe je je meer kan ontspannen? Ben je benieuwd hoe je meer bewust kan zijn van je lichaam? Voel je je soms wat beperkt in je eigen fysieke mogelijkheden? Somatisch lichaamswerk is lichaamswerk waarin de functie van en de relatie met het lichaam ontwikkeld en verbeterd wordt. 

Als somatic educator zie ik dat mensen in onze cultuur hun lichaam niet zo helder gebruiken, beleven en begrijpen. In het ergste geval wordt het lichaam zowel ervaren als gebruikt als een object waarmee iemand door het leven gaat. Hierdoor kan iemand (gedeeltelijk) dissociëren met zijn of haar lichaam - en daarmee, naar mijn mening, met zichzelf. Overmatige stress, chronische spanningen en weinig comfort zijn voorbeelden die hier een gevolg van zijn.

Gelukkig is lekker in je vel zitten te leren. Ik zou graag geïnteresseerden willen informeren over de ervaring van lichamelijkheid en een mogelijkheid creëeren om dit te ontwikkelen. Hierdoor wordt het contact met het lichaam verhelderd en de mobiliteit verruimd. Lichaamswerk werkt aan onze fysicaliteit, en heeft daarmee een invloed op het emotionele en psychologische aspect van onszelf. En dit gaat wat mij betreft over gezondheid en de kwaliteit van leven.

Somatisch lichaamswerk is een persoonlijk, individueel werk wat over het liggend, zittend en staand gedaan wordt. Simpele oefeningen, die uitvoerbaar zijn voor iedereen, zorgen ervoor dat er meer zicht komt op wat de verbinding met het lichaam eigenlijk inhoudt. De onderzoekende manier van werken zorgt ervoor dat de deelnemers betrokken zijn op hun eigen manier met hun beweging. Fundamentele bewegingspatronen worden gebruikt om het lichaam opnieuw te activeren en mobiliseren. Plekken van stijfheid of gebieden die simpelweg niet direct waarneembaar zijn, kunnen hierdoor weer terugkomen in de natuurlijke, verbonden beweeglijkheid. Een gevoel van een actieve ontspanning, meer gevoelsmatig bewustzijn, en meer bewegingsvrijheid is het resultaat.

 

Wordt gehouden op:Over de docent

Somatic People is de samenwerking tussen Robin Berkelmans, Tessa Overmars en Cleo Tjitrodipo. Lichaamswerk en bewustzijnsgroei is de verbindende factor - op het gebied van chi kung, meditatie, somatics, yoga en massage - en zij willen graag hun kennis en kunde delen met diegenen die daar geinteresseerd in zijn en zichzelf daarin willen ontwikkelen. Daarnaast biedt Somatic People massage behandelingen aan op het healingveld.    

Robin Berkelmans   Sinds jaar en dag train ik verschillende disciplines van dans, beweging en meditatie en wil dit graag delen met diegene die daar ook interesse in heeft. Mijn focus is gericht op authenticiteit, mobiliteit, persoonlijke ontwikkeling en gezondheid.   Ik heb een achtergrond als professionele danser en fysiek acteur en ben ook docent in dit veld. Op verschillende HBO vakopleidingen leid ik de volgende generatie podiumtalenten op in lichaamsbesef, -bewustzijn en aanwezigheid.     meer info? www.robinberkelmans.nl www.rblichaamswerk.nl

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Robin Berkelmans
Organisatie: 
Somatic People
Woonplaats: 
Den Bosch
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Somatic People

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling