Iklichaam - manifest van het lichaam

Iklichaam - manifest van het lichaam
Iklichaam - manifest van het lichaam
Somatic People
Lezing, Persoonlijke ontwikkeling

Een groot deel van mijn werk is onderzoek. En ik houd me de afgelopen tijd bezig met de vraag wat het veranderen van de tijdsgeest betekent voor ons lichaam. Of beter gezegd, wat dit betekent voor de verbinding met ons lichaam. Deze vraag is centraal komen te staan: Hoe verhoudt onze kwaliteit van leven zich tot bewegelijkheid en lichamelijkheid?

De tijden veranderen en ik ben voorstander van het herzien van de denkwijze rondom het gebruik van het lichaam. Ik zie dat een perspectief dat een directer, natuurlijk contact met het eigen lichaam het anders maakt. Lekker in je vel zitten is namelijks iets heel natuurlijks. Ontspanning is iets heel natuurlijks. Ouder worden met een wakker en alert lichaam is iets heel natuurlijks. Lichamelijkheid is iets heel natuurlijks.

Ik zou graag zien dat dit deel wordt van het gedachtegoed van deze tijd. Ik werk al meer dan 15 jaar elke dag met het lichaam door mijn werk in de professionele dans. Als danser en als docent heb ik veel ervaring met werken met talentvolle mensen aan hun lichaamsgebruik en relatie met hun lichaam. Daarnaast verdiep ik me nu ruim 10 jaar in het westerse lichaamswerk - met als verzamelnaam 'somatics' -, en in het oosterse lichaamswerk, met name Tai Chi, Chi Kung en Nei Kung. Het is mij in mijn artistieke werk altijd te doen geweest om het mens-zijn, het leven en het lichaam.

Als docent train ik studenten onder andere in fysieke kennis, kunde, belichaming en aanwezigheid. Door dit te ontwikkelen bij mezelf neem ik een kwalitatief verschil in mijn beleving van het leven waar. Ik ben in de loop der jaren meer en meer gaan inzien dat het lichaam intelligent is op een organische manier. Het huidige perspectief op het lichaam en lichamelijkheid zorgt voor het versluieren van deze intelligentie en blokkeert daarmee het aanpassingsvermogen.  

Door wie

Robin Berkelmans   Sinds jaar en dag train ik verschillende disciplines van dans, beweging en meditatie en wil dit graag delen met diegene die daar ook interesse in heeft. Mijn focus is gericht op authenticiteit, mobiliteit, persoonlijke ontwikkeling en gezondheid.   Ik heb een achtergrond als professionele danser en fysiek acteur en ben ook docent in dit veld. Op verschillende HBO vakopleidingen leid ik de volgende generatie podiumtalenten op in lichaamsbesef, -bewustzijn en aanwezigheid.     meer info? www.robinberkelmans.nl www.rblichaamswerk.nl

Somatic People is de samenwerking tussen Robin Berkelmans, Tessa Overmars en Cleo Tjitrodipo. Lichaamswerk en bewustzijnsgroei is de verbindende factor - op het gebied van chi kung, meditatie, somatics, yoga en massage - en zij willen graag hun kennis en kunde delen met diegenen die daar geinteresseerd in zijn en zichzelf daarin willen ontwikkelen. Daarnaast biedt Somatic People massage behandelingen aan op het healingveld.   

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Robin Berkelmans
Organisatie: 
Somatic People
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Somatic People

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling