Ritual Trance Dance "Native Indians"

Ritual Trance Dance "Native Indians"
Ritual Trance Dance "Native Indians"
Brenda van Broekhoven, Heart Beat Evolution
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Beweeg jezelf in het donker, ontdek je innerlijk zicht en ervaar de staat van “no mind”. Met een blinddoek dans je alsof je droomt terwijl je klaarwakker bent. Zonder dat je elkaar ziet, dans je vrij en maak je je jouw unieke reis vanuit je hart.

Ritual Trance Dance is een eeuwenoud ritueel in een moderne vorm dat tot ontwikkeling is gebracht door Wilbert Alix. Je danst met een bandana (blinddoek) waardoor de naar buiten gerichte conditionering wegvalt en je arriveert in een oneindige, imaginaire ruimte. De combinatie van de ritmische muziek, ademhaling, beweging, intentie en de bandana zorgen ervoor dat je een diepe verbinding maakt met je lichaam en je spirit. Elke trance dance is uniek en een puur persoonlijke ervaring van het mysterieuze voorbijgaand aan woorden en tegelijk heel concreet voelbaar.  

Hoe verloopt een trancedanse sessie? De dans zelf duurt ongeveer anderhalf uur en daarna rust je een tijdje op de grond. Dit is het moment waarin je jouw ervaring integreert en je geest gedachteloos reist door de oneindige lege ruimte. Pas daarna doe je je bandana af en kom je terug in het licht. Voor elke trance dance zet je een intentie en is er een introductie van het ritueel waarin praktische zaken worden uitgelegd. Het is belangrijk dat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor jouw dans en jouw ervaring.

De workshop duurt in totaal ongeveer 2,5 uur.

Neem je eigen bandana (blinddoek) mee of leen er een ter plaatse. Neem eventueel een matje en dekentje mee en zorg dat je vooraf genoeg drinkt.

Wordt gehouden op:Over de docent

Brenda van Broekhoven (1970) is een vrouw vol passie met liefde voor waarachtige ontmoetingen. Dans is een wezenlijke uitdrukking van wie we zijn. Brenda geeft Biodanza en trancedans in Rotterdam en is de oprichter van de Live Danza Nights. Ze houdt van de transformatie, diepte en authenticiteit die dans brengt. Naast haar open dans workshops werkt zij voor het bedrijfsleven. Zij is NLP-trainer, begeleidt opstellingen en werkt met ritme en drum om te verbinden met hart, hoofd en lichaam. Brenda heeft tijdens haar reizen veel van de wereld gezien en houdt van de natuur.  Dit jaar is zij vol enthousiasme terug op het Eigentijds Festival.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Brenda van Broekhoven
Organisatie: 
Heart Beat Evolution
Woonplaats: 
Rotterdam
Telefoonnummer: 
0645626064

Alle activiteiten van Brenda van Broekhoven, Heart Beat Evolution

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling