Healing Tao: Diepe ontspanning

Healing Tao: Diepe ontspanning
Healing Tao: Diepe ontspanning
Akki Colenbrander
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

“Voor mij is het het belangrijkst om heel erg ontspannen te zijn“, zegt Daphne Schippers na het winnen van de 200 meter sprint op het WK Atletiek vorige zomer. Hoe meer ontspannen, des te makkelijker stroomt de energie. Deze workshops brengen door middel van geleide meditaties en psoas-oefeningen een diepe ontspanning.

Schippers heeft een wat stijve rug, maar als die ontspannen is, kan ze veel makkelijker uit de startblokken knallen. Als een leeuw of een kat die lekker ligt te knorren in het zonnetje: de oren alert en als het nodig is, binnen een seconde vol in actie. Langs de lendewervels en het bekken liggen de psoasspieren, die de loopbeweging mede mogelijk maken. Zij trekken echter ook samen bij angst en stress.

Bij velen van ons is die spanning daar permanent aanwezig, met vaak een holle rug als gevolg. Een doelmatige bescherming, want zo kunnen we minder goed bepaalde pijn, angst of andere emoties voelen en dus lekker doorgaan. Alleen zijn we dan ook minder gewaar van de fijne gevoelens én kan ons lichaam minder goed presteren. In deze workshops ligt de aandacht op het ontspannen van deze spieren en het afvoeren van afvalstoffen en eventueel ook opgeslagen emoties. Het resultaat is een diepe fysieke ontspanning, meer aarding en gevoelsbewustzijn in je lichaam.    

Kleed je met verschillende laagjes, zodat je makkelijk kunt aanpassen als je het warm of koud krijgt. Een warm vest en een dekentje zijn aan te bevelen: ontspanning kan gepaard gaan met een gevoel van kou. Neem graag je yogamatje mee voor liggende oefeningen.  

De oefeningen komen voornamelijk uit de Healing Tao: een verzameling Taoïstische inzichten, oefeningen, meditaties, massage, voeding en vechtkunst, samengesteld en naar het westen gebracht door de Thaise grand master Mantak Chia. Tijdens de lessen komen verschillende bewegingsoefeningen (zittend, staand of liggend) en geleide meditaties aan bod.  

Een serie van 3 workshops, die eventueel ook los te volgen zijn. 

Wordt gehouden op:

  • Maandagochtend: [001] Healing Tao: Diepe ontspanning
    Deel 1 van een serie van 3. Deze workshop is ook los te volgen.
  • Dinsdagochtend: [002] Healing Tao: Diepe ontspanning
    Deel 2 van een serie van 3. Deze workshop is ook los te volgen.
  • Dinsdagavond: [003] Healing Tao: Diepe ontspanning
    Deel 3 van een serie van 3. Deze workshop is ook los te volgen.


Over de docent

Mijn naam is Akki Colenbrander, geboren in 1972. Healing Tao heeft mij geleerd om steeds verfijnder te voelen in mijn lichaam en om met een liefdevolle blik naar mijzelf te kijken. In mijn lessen bedien ik op een enthousiaste en innemende wijze lichaam en geest. Met oefeningen, meditaties en soms een beetje theorie, precies in de juiste verhouding. Het is mijn wens dat je leert het accepterend vermogen van je hart aan te spreken en zo jezelf beetje bij beetje te helen, van binnenuit; met kleine stapjes en soms een onvermoed groot gevolg.  

Ik ben gecertificeerd Universal Healing Tao associate instructor en volgde hiervoor onder meer drie jaar lang de opleiding bij Senior Teacher Inge Maassen. Ik heb Healing Tao getraind bij Dirkje Veltman, Barry Spendlove en Birgit Haberkamp. Daarnaast heb ik diverse andere trainingen op zak zoals in het Clarity Process (bij Taetske Kleijn en Hanneke Sloof) en lichaamswerk en tantra (o.m. bij Sylvia Kragten en Hans Engels, en bij Daniëlle van Berkel en Theo de Klein). Ik ben voormalig adjunct-directeur van en projectmanager bij Kosmopolis Rotterdam en heb daarvoor als adviseur gefreelancet en in vaste dienst gewerkt als projectleider. Mijn studiepad begon met kunstgeschiedenis.

Mijn naam is Marion Groenendal. Na vele jaren beoefening en ervaring in meditatietechnieken, waaronder Vipassana (inzicht-meditatie), taoistische (healing tao) beoefening, yoga, boeddhistische (tsa lung, dzogchen) technieken, reiki (3-voudig masterschap) en ook westerse esoterische beoefening, muziektherapie op basis van astrologie, en een vol en intensief verleden, kan ik putten uit een veelheid van manieren om het zelfgenezende vermogen te activeren. Ik ben Quantum Touch®- en Healing Tao associate instructor, hypnotherapeut, Aura-reader. Ik assisteer Nicolaas bij de Jaspisschool en ook Akki bij de Tao. (Zelf)Healing heeft mijn hart en daarom sta ik op het healingfield waar je onder meer even tot rust kunt komen.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Akki Colenbrander
Woonplaats: 
Rotterdam
Telefoonnummer: 
0621236701

Alle activiteiten van Akki Colenbrander

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling