Healing Tao: Diepe ontspanning

Per 1 januari 2018 zal de informatie over het festival op deze website geactualiseerd zijn, en is het mogelijk je in te schrijven voor Eigentijds Festival 2018. Sta je niet in ons bestand, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Healing Tao: Diepe ontspanning
Healing Tao: Diepe ontspanning
Akki Colenbrander
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Een druk leven, stress, de kick van deadlines, koffie en films jagen adrenaline door ons lijf. Ons systeem staat in een permanente stand van paraatheid. Ook onderdrukte angsten en gevoelens die we buiten ons bewustzijn willen houden, zetten zich vast: in onze spieren en in de fascia. Deze workshops brengen door middel van fijne, geleide meditaties en psoas-oefeningen een diepe ontspanning.

We richten ons in deze workshops vooral op de psoasspieren: diep liggend in de onderrug en het bekken. De veelal liggende oefeningen brengen deze spieren eerst tot ontspanning, om ze vervolgens zachtjes te verlengen en te versterken. Door spanning, oude herinneringen en emoties los te laten, komen er ook afvalstoffen vrij. Deze voeren we op verschillende manieren af. Het resultaat is een diepe fysieke ontspanning, meer aarding en gevoelsbewustzijn in je lichaam.

Kleed je met verschillende laagjes, zodat je makkelijk kunt aanpassen als je het warm of koud krijgt. Een warm vest en een dekentje zijn aan te bevelen: ontspanning kan gepaard gaan met een gevoel van kou. Neem graag je yogamatje mee voor liggende oefeningen.

Het is het mooist als je beide keren kunt meedoen, dat verdiept de ontspanning: je verinnerlijkt de bewegingen en herinnert de psoasspieren aan hun oorspronkelijke ontspannen, krachtige tonus.

De oefeningen komen voornamelijk uit de Healing Tao: een verzameling Taoïstische inzichten, oefeningen, meditaties, massage, voeding en vechtkunst, samengesteld en naar het westen gebracht door de Thaise grand master Mantak Chia. Tijdens de lessen komen verschillende bewegingsoefeningen (zittend, staand of liggend) en geleide meditaties aan bod.

Twee workshops, los te volgen en als kleine serie.

Wordt gehouden op:Over de docent

Mijn naam is Akki Colenbrander, geboren in 1972. Healing Tao heeft mij geleerd om steeds verfijnder te voelen in mijn lichaam en om met een liefdevolle blik naar mijzelf te kijken. In mijn lessen bedien ik op een enthousiaste en innemende wijze lichaam en geest. Met oefeningen, meditaties en soms een beetje theorie, precies in de juiste verhouding. Het is mijn wens dat je leert het accepterend vermogen van je hart aan te spreken en zo jezelf beetje bij beetje te helen, van binnenuit; met kleine stapjes en soms een onvermoed groot gevolg.

Ik ben gecertificeerd Healing Tao associate instructor en volgde hiervoor onder meer drie jaar lang de opleiding bij Senior Teacher Inge Maassen. Ik heb Healing Tao getraind bij Dirkje Veltman, Barry Spendlove en Birgit Haberkamp. Daarnaast heb ik diverse andere trainingen op zak zoals in het Clarity Process en lichaamswerk. Ik ben voormalig adjunct-directeur van en projectmanager bij Kosmopolis Rotterdam en heb daarvoor als adviseur gefreelancet en in vaste dienst gewerkt als projectleider. Mijn studiepad begon met kunstgeschiedenis.

Mijn naam is Marion Groenendal. Na vele jaren beoefening en ervaring in meditatietechnieken, waaronder Vipassana (inzicht-meditatie), taoistische (healing tao) beoefening, yoga, boeddhistische (tsa lung, dzogchen) technieken, reiki (3-voudig masterschap) en ook westerse esoterische beoefening, muziektherapie op basis van astrologie, en een vol en intensief verleden, kan ik putten uit een veelheid van manieren om het zelfgenezende vermogen te activeren. Ik ben Quantum Touch®- en Healing Tao instructor, hypnotherapeut, Aura-reader. Ik assisteer Nicolaas bij de Jaspisschool en ook Akki bij de Tao. (Zelf)Healing heeft mijn hart en daarom sta ik op het healingfield waar je onder meer even tot rust kunt komen.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Akki Colenbrander
Woonplaats: 
Rotterdam
Telefoonnummer: 
0621236701

Alle activiteiten van Akki Colenbrander

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling