Vijf Elementen: Harmoniserende chikung

In 2021 wordt het Eigentijds Festival gehouden op Ecolonie van zaterdag 26 juni t/m vrijdag 2 juli. De inhoud op deze website is op dit moment verouderd. Begin 2021 wordt deze geupdate, inschrijven is mogelijk vanaf 1 februari 2021. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen & nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 
 
Vijf Elementen: Harmoniserende chikung
Akki Colenbrander
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Deze staande meditatie is een serie bewegingen met een vaste volgorde van vijf fases. Het brengt de vijf elementen in en om jou in beweging en laat je systeem daarop mee resoneren. De Harmoniserende Chikung brengt je uit je hoofd, in een zalige flow én het harmoniseert de hersenhelften, de emoties en je fysieke gestel. Voel de bewegingen die de aarde onder Ecolonie maakt.

Ervaar de stroming van het water in de grond of dat naar Forge Neuve stroomt. Laat de groeikracht van de bomen rondom je inspireren en groeien. Laat zon- en vuurkracht je hart bewegen en lijn je uit dankzij de metalen in en boven dit terrein.

Dit jaar nodigen we de krachtige elementen van Ecolonie uit om die in onszelf eraan te herinneren wat hun oorspronkelijke trilling ook alweer was. Laten we onszelf opnieuw aan hen ijken. Metaal, water, hout, vuur en aarde. Alles is altijd aanwezig. Sommige plekken hebben meer van het een dan van het ander. Elk mens heeft het in zich, ieder in een andere verhouding. Om zich tijdens dit leven te kunnen ontwikkelen naar een mooi evenwicht, waarin alle elementen met elkaar in balans zijn. Zo zijn we allemaal onderweg, houden we ons bezig met één of met uiteenlopende zienswijzen en beoefeningen, en streven we ernaar bij die kern terecht te komen waar we in harmonie zijn met de realiteit in en om ons heen.

Neem zelf een yogamatje mee en een dekentje.

Over de docenten

Akki Colenbrander: "Ik ben ruim 20 jaar actief op het pad van zelfontplooiing. Healing Tao heeft mij geleerd om steeds verfijnder te voelen in mijn lichaam en om met een liefdevolle blik naar mijzelf te kijken. Door het Clarity Proces kan ik zelf in contact komen met mijn verdedigingssysteem, dat het beste met me voor heeft, maar zich regelmatig vergist in onze leeftijd. Het is mijn wens dat je leert het accepterend vermogen van je hart aan te spreken en ziet wat werkelijk nu is. Heel jezelf beetje bij beetje, van binnenuit; met kleine stapjes en soms met een onvermoed groot gevolg."

Cisca is Cranio-Sacraal therapeute, wandelcoach, stem- en bewegingsintegratietherapeute en Meer Bewegen voor Ouderen docente. Haar uitgangspunt: we hebben het vermogen dat ons lichaam zichzelf herstelt, als het maar de kans krijgt.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Akki Colenbrander
Woonplaats: 
Rotterdam
Telefoonnummer: 
0621236701

Alle activiteiten van Akki Colenbrander

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling